Soorten cv ketels | Type cv ketels | Cv ketel kosten |

Soorten cv ketels

Soorten cv ketels. Wanneer je een cv ketel wilt aanschaffen is het goed om voordat je hiertoe overgaat eerst weet wat globaal de mogelijkheden zijn.

Er is namelijk op het gebied van cv ketels veel keuze op de markt van verschillende fabrikanten die allemaal weer in prijs en kwaliteit schelen van elkaar.

Soorten cv ketels:

Eigenlijk gebruiken alle soorten cv ketels lucht voor de verbranding van gas wat zorgt voor verwarming van het water.

Er zijn drie soorten cv ketels die kunnen werken op twee systemen om de benodigde lucht binnen te krijgen namelijk een open systeem of een gesloten systeem.

De drie soorten cv ketels zijn:

  • De Conventionele Ketel (CV)
  • De Verbeterd Rendement Ketel (VR)
  • De Hoog Rendement Ketel (HR)

Verschillende bedrijven die cv ketels verkopen gebruiken verschillende prijzen. Het is daarom zeker de moeite waard om meerdere offertes voor cv ketels te vergelijken.

Vergelijk cv specialisten
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

De Conventionele Ketel (CV)

Van de verschillende soorten cv ketels heeft de conventionele ketel een rendement van zo’n 70-80%. Dit houdt in dat dus 20-30% van de (100%) energie verloren gaat via de schoorsteen.

De werking van deze soorten cv ketels zijn vrij eenvoudig. De brander in de cv ketel zal blijven branden totdat de gewenste temperatuur van het water is bereikt als dit het geval is dan zo de ketel afslaan.

De aanschaf en installatiewerk kosten van dit type vallen reuze mee net als de (aan te raden) jaarlijkse onderhoudsbeurt.

Om deze soorten cv ketels te bedienen is niet veel nodig een simpele kamerthermostaat is genoeg.

kijk hier voor meer info over een de combi ketel

De Verbeterd Rendement Ketel (VR)

Van de drie soorten cv ketels heeft de Verbeterd Rendement ketel minstens een rendement van 90%. Hoe het kan dat dit verschil ontstaat ten opzichte van de gewone cv ketel zit hem vooral in de warmteoverdracht en de regelingen van de cv ketel.

De betere warmte-overdracht wordt bereikt door een andere materiaalkeuze van de warmtewisselaar. De meeste nieuwe ketels hebben een goede modulerende regeling. Dus afhankelijk van de ingestelde temperaturen in huis wordt telkens de gas hoeveelheid naar de branders aangepast.

De cv ketel zelf blijft langer in laagstand in bedrijf zodat de stilstandverliezen aanzienlijk worden verminderd bij deze soorten cv ketels.

Nog een extra bijkomend voordeel van deze soorten cv ketels is dat de temperaturen in de te verwarmen ruimtes een stuk geleidelijker verloopt.

Voor de verbeterde rendement ketels zijn wel enkele extra voorzieningen nodig, namelijk een afvoer voor condenswater en een ruimte voor en de ventilator zelf.

De Hoog Rendement Ketel (HR)

Van alle soorten cv ketels heeft de hoge rendementketel het hoogste rendement namelijk minimaal 100% (als hij de warmte nog ergens anders kwijt kan, kan dit zelfs boven de 100% uitkomen).

Het hoge rendement wordt vooral gecreëerd door de optimale overdracht van verbrandingsgassen aan het cv water. Doordat de warmte-overdracht zo optimaal is wordt ervoor gezorgd dat de waterdamp in het toestel zelf condenseert

De warmte van de rookgassen in deze soorten cv ketels is lager dan bij de gewone cv ketel, dit zorgt ervoor dat de waterdamp in de rookgassen daardoor kan gaan condenseren.

Let op: Omdat de condens die vrijkomt bijvoorbeeld in je schoorsteen kan trekken en dan bij vorst scheuren veroorzaakt, zijn deze soorten cv ketels niet geschikt bij een lange gemetselde schoorsteen.

De aanleg van een speciale rookgasafvoer is omwille van deze reden noodzakelijk.

Kosten cv ketels:

De hoog rendement en verbeterd rendement ketels zijn in de regel duurder in aanschaf dan gewone ketels.

Wel gebruiken ze weer minder energie en zijn daardoor minder belastend voor het milieu. En minder energiegebruik scheelt natuurlijk in de energie kosten. Lees dit artikel over cv ketel kosten.

Wil je meteen weten wat de cv ketel kosten zijn geheel vrijblijvend verschillende bedrijven en prijzen naast elkaar te houden vul dan het onderstaande formulier in:

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is zojuist een offerte aangevraagd.X