Vloerverwarming voordelen

Vloerverwarming voordelen

vloerverwarming voordelen

Vloerverwarming voordelen. Vloerverwarming is bij veel woningbezitters ontzettend populair. Vandaar dat wanneer mensen hun huis opknappen, huis verbouwen of hun huis renoveren kiezen voor deze vorm van verwarmen.

Dat is logisch want wie wil er nog geen warme voeten ’s ochtends wanneer je door het huis loopt met blote voeten? (De meeste mensen reageren hier positief op behalve mensen die het altijd veel te warm hebben).

De interesse in vloerverwarming neemt steeds meer toe. Dit komt vooral omdat door de ontwikkelingen het aanleggen en gebruik van vloerverwarming goedkoper is geworden. In dit artikel bespreken we de vloerverwarming voordelen.

Vloerverwarming prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Vloerverwarming voordelen

Behalve dat je met vloerverwarming lekkere warme voeten hebt heeft het gebruik van vloerverwarming in huis nog een aantal belangrijke voordelen. hieronder sommen we wat vloerverwarming voordelen op:

  • Vloerverwarming bespaart energie
  • Vloerverwarming verhoogt het wooncomfort
  • Vloerverwarming is hygiënisch en gezond
  • Vloerverwarming geeft vrijheid aan interieur keuze
  • Vloerverwarming bespaart energie

Vloerverwarming voordelen – Het bespaart energie

Vloerverwarming bespaart op de energiekosten, omdat het bijzonder zuinig omgaat met energie. Vanwege de gelijkmatige temperatuurverdeling van vloerverwarming kan de temperatuur in huis zo’n 2° lager worden ingesteld dan met standaard verwarming.

Doordat je de temperatuur 2° lager kunt instellen bespaar je op de energiekosten. De vloerverwarming voordelen op de energiekosten kunnen oplopen tot een besparing van 10 à 20% op de energierekening. Per graad dat je de temperatuur door middel van de vloerverwarming installatie lager zet wordt 6% energie bespaard.

Let op: vloerverwarming in combinatie met HR – CV ketels (soorten cv ketels) halen vooral het hoge rendement als de aanvoertemperatuur van de verwarming niet boven een temperatuur komt van ongeveer 55°.

Het gunstige effect van de energiebesparing (juist het doel waarvoor ze toegepast worden) wordt goeddeels teniet gedaan als de aanvoertemperatuur te hoog wordt. Door het gebruik van vloerverwarming kun je hier wel mee uit de voeten.

Vloerverwarming Voordelen – Verhoogt wooncomfort

Eén van de vloerverwarming voordelen is dat het woongenot wordt verhoogt door middel van de stralingswarmte overdracht, dit brengt namelijk een aangename ervaring. Door het gebruik van vloerverwarming stijgt warmte gelijkmatig op wat voorkomt dat het in ene te warm aanvoelt.

Wat ook ontzettend meehelpt en bekende vloerverwarming voordelen zijn is het krijgen van warme voeten (het zogenaamde koude voeten probleem is opgelost).

Warme voeten geven al snel een goed en ontspannen gevoel en zorgen ervoor dat je hele lichaam warmer aanvoelt (koude voeten doet de mens soms rillen). Doordat de vloerverwarming voor dit behaaglijke gevoel zorgt hoeft de kamertemperatuur niet zo hoog te worden gezet.

Vloerverwarming voordelen –  Hygiënisch en gezond

Doordat er een gelijkmatige temperatuur en luchtverdeling in de kamer is, door het gebruik van vloerverwarming wordt luchtcirculatie voorkomen.

De luchtvochtigheid ligt door een lagere temperatuur ca. 12% hoger dan bij radiatorenverwarming. Eén van de vloerverwarming voordelen is dan ook dat vloerverwarming door bijvoorbeeld Cara – patiënten als positief wordt ervaren.

Vloerverwarming voordelen – Vrijheid aan interieur keuze

Je kunt je creativiteit wat betreft de inrichting van je woonkamer of huis de vrije loop laten, want je hoeft geen rekening te houden met radiatoren en leidingen in het zicht. Ook wanneer je gebruik wilt maken van openslaande deuren is het ontzettend handig. Je kunt nu het woonoppervlak op de ruimte die je wilt inrichten volledig gebruiken.

Vloerverwarming offerte aanvragen:

Vraag hier gratis en geheel vrijblijvend een scherpe offerte aan voor het plaatsen en aanschaffen van de vloerverwarming

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 23 minuten geleden een offerte aangevraagd.X