Vloerverwarming kopen | Vloerverwarming prijs vergelijk

Vloerverwarming kopen

In de meeste huishoudens van Nederland is het een must om in je huis een systeem te hebben waarmee het huis verwarmd kan worden.

Meestal is dit de centrale verwarming (CV), waarmee verwarmd water verspreid wordt door in ieder geval de radiatoren (kachels) die meestal tegen de wand aan zijn gemonteerd.

Tegenwoordig zien we ook dat steeds meer mensen kiezen voor andere soorten verwarming en dus meer vloerverwarming kopen.

Vloerverwarming wordt niet alleen gekocht als bijverwarming steeds meer mensen zullen vloerverwarming kopen als hoofdverwarming.

Vloerverwarming prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Vloerverwarming kopen als hoofdverwarming

In de meeste gevallen zullen mensen als bijverwarming vloerverwarming kopen. Dat wil zeggen dat de radiatoren (kachels) de hoofdverwarming zijn. Maar vloerverwarming kopen als hoofdverwarming kan ook prima zeker in de uitstekend geïsoleerde woningen die de laatste tijd worden gebouwd.

Behalve dat je vloerverwarming in een goed geïsoleerde woning als hoofdverwarming kan gebruiken, geldt het ook voor alle andere woningen (het rendement is dan alleen iets minder).

Het verschil tussen vloerverwarming als hoofdverwarming of vloerverwarming als bij verwarming zit hem in het volgende, met vloerverwarming als hoofdverwarming duurt het in de regel langer om een ruimte te verwarmen (in veel gevallen is het ook een voordeel lees: vloerverwarming en houten vloer).

Dit is een van de belangrijkste redenen dat mensen die vloerverwarming kopen het niet als hoofdverwarming zouden gebruiken.

De snelheid waarmee de traditionele vloerverwarmingsystemen warm worden is veel langzamer dan het verwarmen van de ruimte met behulp van radiatoren. Hierdoor is het onmogelijk om snel de temperatuur in de ruimte te wijzigen.

De voornaamste reden van de langere opwarmtijd is dat een grote massa materiaal (de vloer) verwarmt moet worden. Hoe groter de te verwarmen ruimte des te langzamer het wisselen van temperatuur duurt. Dit zijn belangrijke punten waarbij je met vloerverwarming kopen moet opletten.

Vloerverwarming kopen tips:

Bij vloerverwarming kopen moet je letten op een aantal eigenschappen van de vloerverwarming. Zoals bijvoorbeeld de vloerverwarming patronen die worden gebruikt bij het leggen van de vloer.

  • De risico’s die je loopt bij het gebruik van vloerverwarming in combinatie met verschillende typen vloeren (betonvloer, tegels, houten vloer of bijvoorbeeld laminaat).
  • Hoe snel de vloerverwarming verwarmd en hoe de eigenschappen van de vloerverwarming zijn in combinatie met verschillende vloeren.
  • De grootte van de ruimte die goed te verwarmen is met de vloerverwarming. 
  • Wat het gaat schelen in je energieverbruik en dus ook in de stookkosten.

Vloerverwarming kopen

Er zijn een hoop bedrijven die vloerverwarming aanleggen gewoon erbij doen. Vloerverwarming kopen doe je dan ook niet zomaar bij elk bedrijf.

Wij adviseren om niet bij het eerste de beste bedrijf vloerverwarming te kopen, maar pas met een bedrijf zaken te doen op het moment dat deze hier in is gespecialiseerd. Wanneer dat het geval is kun je met alle vertrouwen vloerverwarming kopen bij dat bedrijf.

Het is goed om voor het vloerverwarming kopen eerst de tijd te nemen en er goed over na te denken.

Door middel van verschillende vloerverwarming offertes  en informatie aan te vragen kun je een goed beeld krijgen van wat er te krijgen is op de vloerverwarming markt.

Door verschillende vloerverwarming offertes met elkaar te vergelijken kun je met een gerust hart vloerverwarming kopen.

Vloerverwarming prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Vloerverwarming offerte aanvragen:

Vraag hier gratis en geheel vrijblijvend van professionele vloerverwarmingsbedrijven een scherpe offerte aan voor het plaatsen en aanschaffen van de vloerverwarming i.c.m. een houten vloer.

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 34 minuten geleden een offerte aangevraagd.X