Vloerverwarming patronen | Vloerverwarming leggen

Vloerverwarming patronen leggen

Vloerverwarming patronen leggen

Vloerverwarming patronen leggen: Wanneer je vloerverwarming gaat leggen of vloerverwarming laat leggen is het het beste dat dit gelegd wordt volgens bepaalde vloerverwarming patronen.

Vloerverwarming leggen kun je natuurlijk op verschillende manieren doen. Meestal wordt er gebruik gemaakt van bekende patronen oa: het slakkenhuispatroon en het haarspeldpatroon.

In dit artikel over vloerverwarming patronen bespreken we de slakkenhuis vloerverwarming patronen.

Vloerverwarming prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Slakkenhuispatroon leggen:

De bekende vloerverwarming patronen in de vorm van slakkenhuis worden vaak gebruikt. Bedrijven leggen deze vloerverwarming patronen omdat dit zorgt voor de meest gelijkmatige temperatuur verdeling.

De vloer verwarmingsbuizen worden in dit patroon gelegd zodat de aanvoerleiding en de retourleiding naast elkaar komen te liggen.

Het voordeel van dit vloerverwarming patroon is dat de vloertemperatuur nagenoeg overal gelijk is. Doordat de vloerverwarming goed verdeeld is en gelijkmatig de vloer verwarmd vermindert dit ook de kans op scheuren in de vloer. Vooral bij tegelvloeren kun je hier tegenaan lopen.

Vloerverwarming slakkenhuispatroon uitgelegd:

Het aanvoerwater voor de vloerverwarming komt via de vloerverwarming verdeelset in het vloerverwarming circuit (de leidingen). Het aanvoerwater geeft zijn warmte aan de vloer af en verlaat vervolgens het circuit na het ‘keerpunt’ met gelijkmatig afnemende temperatuur.

Zoals hierboven genoemd liggen bij een slakkenhuispatroon de aanvoer- en retourleiding parallel aan elkaar, op deze manier worden de temperatuurverschillen gecompenseerd en ontstaat er een gelijkmatige vloertemperatuur.

Professionele Vloerverwarming bedrijven leggen de geleverde vloerverwarmingssystemen erg nauwkeurig aan, wat op het volgende neerkomt:

  • Een maximaal oppervlak van 10 m2 per groep hoofdverwarming
  • 15 m2 per groep uitgebreide bijverwarming
  • 20 m2 per groep bijverwarming

Door dit als uitgangspunt te nemen krijg je altijd het optimale comfort van de vloerverwarming. Wordt er een groter oppervlak bestreken, dan verliest je namelijk warmtecapaciteit omdat het warme water een langer traject af dient te leggen en dus verhoudingsgewijs eerder afgekoeld is.

Vloerverwarming offerte aanvragen:

Vraag hier gratis en geheel vrijblijvend van professionele vloerverwarmingsbedrijven een scherpe offerte aan voor het plaatsen en aanschaffen van de vloerverwarming.

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 12 minuten geleden een offerte aangevraagd.X