Vloerverwarming prijzen | Ikknapmijnhuisop.nl

Vloerverwarming prijzen

vloerverwarming prijzen

Het laten plaatsen van vloerverwarming gemiddeld €60 euro per vierkante meter. De prijs is voornamelijk afhankelijk van de manier waarop leidingen worden aangelegd en de kosten van het materiaal.

Vloerverwarming is een efficiënte manier van verwarmen en neemt veel voordelen met zich mee.

Over de prijzen van vloerverwarming lees je meer in dit artikel over vloerverwarming kosten.

Binnen 2 minuten een prijsindicatie? De meest snelle en gemakkelijke manier om achter de kosten vloerverwarming te komen is het aanvragen van gratis offertes van vloerverwarmingen bedrijven uit de regio.

Vloerverwarming prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Vloerverwarming:

Vloerverwarming is te verkrijgen in verschillende soorten. Meestal wordt er gekozen voor:

 • Elektrische vloerverwarming
 • Vloerverwarming door middel van water

De keuze voor een van deze twee is vaak afhankelijk van welk vloertype je hebt of wilt gaan gebruiken. Onder een houten vloer wordt vaak voor elektrische verwarming gekozen en onder een cement of tegelvloer kiest men voor vloerverwarming door middel van een buizensysteem waar warm water doorheen loopt.

Het is goed om de verschillende systemen te vergelijken in prijs en te bespreken met een vloerverwarming specialist. Zo kom je tot een optimale keuze voor vloerverwarming die past in jouw leefsituatie.

De hoeveelheid warmte die wordt afgegeven door de vloer of verloren gaat, is namelijk afhankelijk van: de dikte van de vloer, hoe er is geïsoleerd en natuurlijk het type vloer.

Dit heeft natuurlijk ook weer verband met de vloerverwarming kosten.

Kosten vloerverwarming:

Nu over de vloerverwarming kosten: Deze zijn erg verschillend per type, bedrijf en situatie. De vloerverwarming prijzen zijn afhankelijk van:

 • Het soort vloerverwarming namelijk elektrisch of op basis van warm water
 • Het gekozen systeem
 • Totale oppervlak van de vloer
 • Nieuwbouw of bestaande bouw

Vloerverwarming Prijzen:

Hieronder geven we in een overzichtelijke tabel de gemiddelde vloerverwarming prijzen weer. Het zijn de standaard prijzen zonder korting en inclusief installatie:

Aantal m2 vloeroppervlak:In de vloer gefreesd:leggen in matten:
20 m2€ 849€ 945
40 m2€ 1099€ 1350
60 m2€ 1500€ 1800

Zoals je ziet, is het gebruik van matten om de leidingen in te klikken duurder dan het handmatig infreesen van de leidingen. Toch zit er een voordeel aan.

Het voordeel zit hem met name in de isolatie waarde. De matten zorgen ervoor dat er zo min mogelijk warmte verloren gaat. Dit bespaart energie en dat merk je op je energie rekening.

De prijzen kunnen per bedrijf en regio verschillen vergelijk dus altijd prijzen bij verschillende bedrijven. Doordat de markt onder druk staat stunten bedrijven met de prijzen.

Vloerverwarming prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Een aantal voordelen van vloerverwarming:

 • Vloerverwarming zorgt voor een gelijkmatige verwarming over de gehele vloer
 • Vloerverwarming geeft een geleidelijk oplopende behaaglijke temperatuur door de hele ruimte
 • Met vloerverwarming kun je verwarmen met een lage temperatuur en kost minder energie
 • Vloerverwarming vervangt de radiatoren dit zorgt voor een leefruimte die optimaal benut wordt

Vloerverwarming aandachtspunten:

Aanleg van vloerverwarming

Vloerverwarming kan op verschillende manieren worden toegepast. De vloerverwarming kan in het beton worden verwerkt (uitfrezen of ingieten) of boven op de vloer worden gelegd.

Bij vloerverwarming uitfrezen worden er gleuven gemaakt in de betonnen vloer waar vervolgens de verwarmingsleidingen in worden gelegd de vloer behoud dezelfde hoogte als de standaard dekvloer.  

Vloerbedekking en vloerverwarming

Wat je wil bereiken is een optimale situatie waarbij de warmte van de vloerverwarming doet wat het moet doen en dat is de lefruimte verwarmen.

Toch gaat er vaak nog veel warmte verloren doordat er slecht is geïsoleerd en dat kan de kosten vloerverwarming flink benadelen. Let dus op met de ondervloer en isolerende lagen.

Vloerverwarming is permanent

Vloerverwarming is permanent. Let dus goed op hoe je de vloerverwarming verdeelt. Zeker als je de indeling wel een veranderd.

Het beste is om de vloerverwarming gelijkmatig over de gehele ruimte te verdelen, ook op plekken waar je het minder vaak denkt nodig te hebben.

Vloerverwarming prijzen vergelijken:

Vul het onderstaande formulier in en ontvang meteen bericht! Begin meteen met vergelijken van informatie en prijzen van vloerverwarmingsbedrijven uit de regio:

Interessant artikel?
 • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
 • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
 • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 35 minuten geleden een offerte aangevraagd.X