Soorten zonnepanelen | Zonnepanelen advies

Soorten zonnepanelen

Soorten zonnepanelen

Soorten zonnepanelen: Wanneer je geïnteresseerd bent in de aanschaf van zonnepanelen om een gedeelte van de energie die wordt gebruikt in huis op te wekken zal je je goed moeten oriënteren.

Er zijn namelijk veel verschillende soorten zonnepanelen met elk zijn eigen eigenschappen en dus voor en nadelen. In dit artikel zullen we een aantal soorten zonnepanelen bespreken.

Wil je informatie op maat in jouw situatie? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan bij verschillende bedrijven in de regio.

Door dit te doen krijg je een goed overzicht van wat er mogelijk is en wat de prijzen zijn.

Zonnepanelen prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Soorten zonnepanelen

Er zijn veel verschillende soorten zonnepanelen alleen al gekeken naar de verschillende merken en afmetingen van de zonnepanelen kan je al een hele hoop soorten zonnepanelen opnoemen.

De kwaliteit van zonnepanelen kan sterk variëren als je de merken en fabrikanten vergelijkt. Laat je daarom dus goed adviseren door een professioneel bedrijf.

De verschillende soorten zonnepanelen worden onderscheiden door het materiaal waarmee de zonnecellen gemaakt zijn. Maar voor elk zonnepaneel geldt dat het zonlicht omzet in energie.

 • Monokristallijn zonnepaneel: De zonnecellen in een monokristallijn zonnepaneel bestaan uit één kristal. Je kan een monokristallijn zonnepaneel herkennen aan het oppervlakte. Het oppervlak van een monokristallijn zonnecel is egaal zwart en heeft uitgelijnd geordende elektroden.
 • Polykristallijn zonnepaneel: De zonnecellen in een polykristallijn zonnepaneel bestaan uit een meerdere grove kristallen dit in tegenstelling tot de bovengenoemde variant. Je kan een polykristallijne zonnecel herkennen aan het oppervlak. Het oppervlak van een polykristallijne zonnecel vertoont een soort gebroken schervenpatroon.
 • Amorf zonnepaneel: Het amorf zonnepaneel is een zonnepaneel dat zeer buigzaam is. Dit komt doordat in dit type zonnepaneel amorf silicium wordt gebruikt (vandaar de naam). In een amorf zonnepaneel zitten geen kristallen.

Soorten zonnepaneel merken

Naast de bovengenoemde soorten zonnepanelen zijn er ook verschillende merken zonnepanelen verkrijgbaar. Een aantal bekende zonnepanelen merken zijn: Sharp, Sanyo en SunPower elk van deze zonnepaneel merken heeft weer zijn eigen assortiment zonnepanelen.

Per merk en type zonnepaneel zit vaak een verschil in kwaliteit, prijs en garantie vandaar dat wij adviseren om je te laten voorlichten door een professioneel bedrijf. Je kan via deze site verschillende zonnepanelen leveranciers en merken met elkaar vergelijken door een offerte formulier in te vullen.

Soorten zonnepaneel kwaliteit

Een zonnepaneel die normaal wordt gebruikt waarvoor het is bedoeld gaat erg lang mee. Verschillende experts en adviseurs schatten de levensduur van zonnepanelen op tenminste 25 jaar met een uitloop naar 30 jaar.

Een zonnepaneel gat dus niet snel stuk en zal dus zeker rendement gaan leveren in deze jaren, zij het niet voor jezelf dan voor de nieuwe bewoner. zonnepanelen besparen op de energie kosten maar vermeerderen ook vaak de waarde van je woning.

Soorten zonnepanelen vergelijken

Om de beste soorten zonnepanelen te vinden is het goed om te vergelijken. Wanneer je soorten zonnepanelen naast elkaar gaat houden let dan op de volgende specificaties:

 • Vermogen zonnepaneel
 • Zonnepaneel rendement
 • Buitentemperatuur effect op zonnepaneel
 • Zonnepaneel keurmerken
 • Leverancier zonnepaneel

Door het onderstaande formulier kan je gratis en vrijblijvend zonnepanelen vergelijken door verschillende offertes naast elkaar te houden:

Interessant artikel?
 • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
 • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
 • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 6 minuten geleden een offerte aangevraagd.X