Zonnepanelen eigenschappen | Alles over zonnepanelen!

Zonnepanelen eigenschappen

zonnepanelen eigenschappen

Zonnepanelen eigenschappen: Wanneer je zonnepanelen wilt aanschaffen is het goed om stil te staan bij de verschillende eigenschappen van het zonnepaneel.

Er zijn veel verschillende zonnepanelen te verkrijgen in allerlei prijsklassen, maten en soorten. In dit artikel geven we aan op welke zonnepaneel eigenschappen je moet letten bij de aanschaf van het product.

Wil je informatie op maat in jouw situatie? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan bij verschillende bedrijven in de regio. Door dit te doen krijg je een goed overzicht van wat er mogelijk is en wat de prijzen zijn.

Zonnepanelen prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Zonnepaneel eigenschappen – Het vermogen

Elke zonnepaneel wordt ontworpen om vermogen op te wekken en energie af te staan. Het vermogen wat het zonnepaneel kan opwekken wordt weergegeven in Wp (Wattpiek).

Wattpiek wil zeggen het vermogen wat wordt opgewekt onder ideale omstandigheden. Aangezien de omstandigheden bijna nooit ideaal zijn kan je niet precies uit gaan van het vermogen aangegeven in Wp.

Behalve de omstandigheden die zorgen voor een lager Wp, kunnen ook productie afwijkingen zorgen voor een lager Wp. De fabrikant van het zonnepaneel zet bij de zonnepanelen eigenschappen het percentage wat maximaal kan afwijken. Meestal zit dit percentage tussen de 0% en 5%.

Zorg ervoor dat je dus altijd naar het gegarandeerde vermogen kijkt van een zonnepaneel. En niet alleen naar het beoogde vermogen van het zonnepaneel.

Zonnepaneel eigenschappen – Zonnepaneel rendement

Een zonnecel in een zonnepaneel zet zonlicht om in elektriciteit. Het hoogst scorende zonnepaneel van dit moment haalt een rendement van bijna 20%. Het rendement heet de zonnepaneel efficiency.

Hoe hoger het rendement dat wordt aangegeven in de zonnepaneel eigenschappen des te meer elektriciteit je uit één zonnepaneel haalt. Zonnepanelen met het hoogste rendement liggen qua prijs vaak hoger dan de andere soorten zonnepanelen.

Maar door zonnepanelen aan te schaffen met een hoog rendement heb je uiteindelijk ook minder zonnepanelen nodig (en dat scheelt ook in de kosten maakt dus een goede berekening)

Zonnepaneel eigenschappen – Garantietermijn

Meestal zit er op zonnepanelen een garantietermijn van 25 jaar bij normaal gebruik. Uiteraard geldt hoe langer de garantie hoe beter het is. Door een lange garantietermijn te geven laat de fabrikant zien dat ze achter de kwaliteit van hun product staan zelfs na lange tijd gebruik.

Een lange garantietermijn geeft jou als klant extra zekerheid bij de aanschaf van het product. Wanneer er iets stuk gaat aan de zonnepanelen dan heb je immers garantie.

Waar je op moet letten is dat wanneer gebruik wil maken van de geleverde garantie dat het bedrijf dat garantie geeft nog wel bestaat (en dat hoeft na 25 jaar niet perse zo te zijn). Het is verstandig om zonnepanelen te kopen van grote fabrikanten met een stabiel resultaat.

Zonnepaneel eigenschappen – Zonnepaneel keurmerken

Om de bovengenoemde zonnepaneel eigenschappen te kunnen waarborgen moeten de zonnepanelen aan verschillende kenmerken voldoen. De keurmerken worden ook aangegeven op de verpakking of bij de leverancier.

De kwaliteit van een zonnepaneel kun je ook bepalen aan de hand van keurmerken. Zoals CE keurmerk, IEC certificaat, RoHS, ISO en TÜV.

Door het onderstaande formulier kan je gratis en vrijblijvend zonnepanelen vergelijken door verschillende offertes naast elkaar te houden:

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is zojuist een offerte aangevraagd.X