Schimmel in de badkamer verwijderen | Ikknapmijnhuisop.nl

Schimmel in de badkamer verwijderen

schimmel in badkamer verwijderen

Schimmel kan behoorlijk hardnekkig en vervelend zijn. Met name in de badkamer. Gezien hier vaak vocht achter blijft op bepaalde plekken, is deze ruimte extra gevoelig voor schimmelvorming. Vaak kun je dit merken door de zwarte aanslag die steeds duidelijker wordt. Vaak begint deze aanslag in de douche, rondom de wasbak en plekken waar je vochtige was hebt hangen of liggen.

Deze schimmel kun je gelukkig (hoe eerder hoe beter) aanpakken en schoonmaken. Er zijn genoeg dingen die je kunt doen om de schimmel in de toekomst te voorkomen. Maar hoe moet je nu precies schimmel uit de badkamer verwijderen?

Voorkomen is beter dan genezen

Als je nog geen last hebt van schimmel dan kun je beter voorzorgsmaatregelen nemen. Schimmel ziet er namelijk niet alleen maar vies uit, hij is ook erg schadelijk voor de gezondheid. Wist je dat sommige mensen hier bijzonder gevoelig voor zijn en hier ook echt ziek van kunnen worden? Zo kan schimmel bijvoorbeeld voor astma en andere aandoeningen aan de luchtwegen zorgen.

Omdat schimmel van vochtige plekken houdt, is de beste manier om dit te voorkomen, de badkamer zo goed mogelijk te luchten. Zo kun je bijvoorbeeld na elke douche het raam open zetten, en de gehele dag het raam op een kier houden zodat er voldoende lucht naar binnen komt, en het vocht kan ontsnappen. Ook is het verstandig om geen vochtige was in de badkamer te houden. Breng deze onder in een ruimte waar er veel lucht circuleert. Vochtvreters kunnen ook helpen, maar dan wel in combinatie met het raam op een kier.

Schimmel in de badkamer verwijderen

Als je al last hebt van zwarte schimmel, zijn er verschillende manieren om hiervan af te komen. Wij zetten hier een aantal oplossingen voor je op een rij zodat je hier je oordeel mee kunt doen:

Schoonmaken met bleekwater

Bleekwater is een sterk middel dat schimmel effectief tegen kan gaan. Wel moet je dit middeltje altijd met water vermengen. Dit kun je bijvoorbeeld in een spuitfles doen, of neem een doek en drenk deze in een mengsel van bleekwater en water. De beste combinatie is ruim de helft bleekwater, met enkele scheuten water erbij. Zodra je een mengsel heb gemaakt kun je het met je doen op de beschimmelde plekken aanbrengen, of het mengsel erop spuiten. Afspoelen met water is niet nodig. Herhaal dit enkele dagen en je zult al gauw resultaat zien. Schimmel is hardnekkig en kan snel terug komen. Het is dus beter om de plekken regelmatig even met bleekwater te behandelen, om er zeker van te zijn dat de schimmel weg blijft.

Kant-en-klaar producten

Schimmel in de badkamer is een veel voorkomend probleem. Als je last heb van schimmel in je badkamer kun je er dus zeker van zijn dat je niet de enige bent. Daarom vind je tegenwoordig ook veel producten op de markt die je kunt gebruiken om schimmel uit je badkamer te verwijderen. Niet elk middel is even effectief, omdat elk product andere bestanddelen bevat in verschillende verhoudingen. Als je echt last hebt van hevige schimmel, moet je dus ook een sterk middel kopen. Laat je hiervoor advies geven van een medewerker of gebruik simpelweg je eigen samenstelling met bleekwater. Doordat je met de verhoudingen kunt spelen kom je er vaak al snel achter wat het meest effectief is.

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 32 minuten geleden een offerte aangevraagd.X