Tips voor de badkamer | Badkamer inrichten

Badkamertips

Badkamertips voor het inrichten van de badkamer

Wilt je je badkamer opknappen? Of wil je je huis verbouwen en ga je een compleet nieuwe badkamer inrichten? Dan zullen de volgende tips je goed van pas kunnen komen. Deze tips helpen je om meer uit de badkamer te halen en de beschikbare ruimte op de juiste manier in te richten.

Kies voor een inloopdouche

Door gebruik te maken van een inloopdouche met en strakke goot tegen de wand lijkt je badkamer vele malen groter, vooral bij een inloopdouche met een glazen wand is dit het geval. 

Wanneer je de tegelvloer in de badkamer laat doorlopen creëer je optisch ook meer ruimte. Een klein nadeel van de tegelvloer doortrekken in het douche gedeelte, is dat de voegen kunnen verweren waardoor je op termijn iets meer onderhoud hebt.

Tegenwoordig zijn er ook zeer plattedouchebakken in vele formaten verkrijgbaar. Hierdoor creëer je een minimale instap en een perfecte afwatering. Het onderhoud is in dat geval vrijwel nihil, je kunt dus kiezen wat bij jouw badkamer het beste past.

Heeft u na het douchen niet zoveel tijd om de douchecabine helemaal droog te maken? Dan kunt u het beste de douchedeur en de douchekraan na gebruik afspoelen met koud water. Koud water laat namelijk minder kalk achter dan warm water, door te spoelen met koud water hecht de kalk dus minder snel aan het oppervlak.

Gebruik grote tegels

Wees niet bang om in een kleine badkamer of toilet voor tegels van een groot formaat te kiezen. Doordat er dan minder voegen zichtbaar zijn krijgt je toilet of badkamer een rustiger aanzicht en oogt de ruimte groter.

Denk hierbij wel na over of je de tegels inlegt of breedte richting legt. Leg voor een ruimtelijk gevoel de tegels bij een smalle lange badkamer in de lengte richting om de badkamer langer te laten ogen. Leg de tegels bij een brede badkamer in de lengterichting om de ruimte breder te laten ogen

Gebruik een extra losse handdouche icm een regendouche

Een regendouche is tegenwoordig een veelgemaakte keus in de badkamer. Daarnaast kiest men vaak voor een losse handdouche voor het schoonspoelen van de doucheruimte. Toch is het ook verstandig om daarbij wel voor een glijstang te kiezen, deze heeft namelijk een aantal voordelen: men kan douchen zonder de haren nat te maken.

Ten tweede heeft men tijdens het haren wassen een krachtige straal waarmee men eenvoudig de haren uit kan spoelen. Daarnaast is het natuurlijk ook een voordeel dat men de handen vrij heeft voor shampoo. Tenslotte vinden kinderen het niet altijd fijn om onder een regendouche te staan, zij spelen liever met de compactere straal van de handdouche.

Maak handig gebruik van een slimme designradiator

Een designradiator is een mooi element in de badkamer, maar kan als nadeel hebben dat het soms wat rommelig oogt met stapels handdoeken eroverheen. Het is daarom belangrijk om de positie van je verwarming zorgvuldig te kiezen. Zorg indien mogelijk voor vloerverwarming als hoofdverwarming, eventueel elektrisch, hierdoor hoeft de radiator niet zo groot te zijn.

Maak gebruik van twee wasbakken ipv een

Als er genoeg ruimte is adviseren we je gebruik te maken van twee wasbakken (naast elkaar). Je hoeft nu niet meer te wachten op je medebewoners, maar kan tegelijk aan de slag. Ook kan je het gedeelte rondom de wasbak voor jouw persoonlijk indelen als je met je partner samenwoont.

Maak gebruik van een zwevend toilet

Een hangend toilet ziet er strak uit en is rondom makkelijk schoon te maken. Doordat de vloer doorloopt onder het toilet en zichtbaar is oogt de ruimte groter. 

Ook het water reservoir is mooi weggewerkt. Eventueel kan je boven het toilet nog een soort van plakje laten maken om decoratie of spullen op te zetten.

Kies voor gangbare kleuren

Wanneer je de badkamer gaat betegelen en inrichten kies dan voor algemene gangbare kleuren. Wanneer je meer gebruik wilt maken van aparte kleuren adviseren we je dit op te lossen door gebruik te maken van accessoires in die kleur. 

Doordat je de badkamer met algemeen gangbare kleuren zoals zwart, wit, grijs, crème etc, zal je badkamer minder snel gaan vervelen. Behalve dat moet je eventueel ook rekening houden met de verkoop van je huis in de toekomst. Een algemeen gekleurde badkamer valt bij een breder publiek in de smaak.

Meer tips?

Heb jij nog meer goede tips? laat dan een reactie achter onderaan dit artikel! We zien uit naar jullie ideeën en tips

Badkamer prijzen vergelijken

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 1 seconde geleden een offerte aangevraagd.X