Toilet repareren | Ikknapmijnhuisop.nl

Toilet repareren

toilet repareren

Er kan in huis van alles misgaan, zo ook met het toilet. Heb je een verstopt toilet, of zelfs een lek, dan hoef je hier geen professional voor in te roepen. Zulke problemen kun je namelijk vaak zelf oplossen. In onderstaand artikel gaan we verder in op enkele veel voorkomende problemen en hoe je deze het beste kunt aanpakken.

Het toilet ontstoppen

een verstopt toilet kan meerdere oorzaken hebben. Zo kan het zijn dat er te veel toiletpapier in de leiding vast zit, of dat er iets anders is wat simpelweg niet goed wegspoelt, zoals een kleine bos haar. Spoelt het water in het toilet niet meer moet weg, dan kun je het op verschillende manieren aanpakken. Om te beginnen kun je proberen om hetgeen er vast zit proberen los te maken met een wc-borstel. Vervolgens laat je de wc-pot vollopen met zoveel mogelijk water, waardoor er extra druk komt op de verstopping. Soms lukt het om zo de verstopping vanzelf te laten verdwijnen.

Natuurlijk is ook mogelijk dat verstopping dieper zit, waardoor je het beste een ontstoppingsveer kunt gebruiken. Deze is namelijk lang genoeg om verder in de afvoer te duwen. Druk de veer het afvoerkanaal in tot dat je de verstopping bereikt hebt en probeer dan met op-en-neer bewegingen de verstopping los te maken.

Bereik je hiermee ook niet het gewenste effect, dan is het aan de tijd om een ontstoppingsmiddel te gebruiken. Een ontstoppingsmiddel toch verrast waarvoor dat de verstopping verbrand wordt. Omdat dit een uiterst chemisch middel is, moet je het ook met de hoogste zorg behandelen. Het is namelijk mogelijk dat dit middel enige schade toevoegt aan je afvoer. Het is ook zeker een aanrader om tijdens het gebruik van een ontstoppingsmiddel handschoenen te dragen en natuurlijk moet je je handen wassen na het gebruik.

Een lekkage in de stortbak

Een lekkage in de stortbak komt frequent voor. Het is belangrijk dat het zo snel mogelijk opgelost wordt, want hierdoor kun je ongemerkt behoorlijk veel water verbruiken, en dit is ook te merken aan de rekening aan het einde van de maand. Eerst moet je achterkomen wat er precies mis is. Dit kun je het beste doen door de watertoevoer af te sluiten. Stopt het lekken nu gelijk, dan kun je ervan uitgaan dat het probleem bij de vlotterkraan ligt. Blijft het water echter lopen, dan ligt het probleem aan de bodemklep.

Ligt het probleem bij de bodemklep, dan zal je deze er eerst uit moeten halen en mee moeten nemen na de sanitairwinkel. Noteer ook het merk en type van het reservoir van je toilet. Je kunt de bodemklep onderin het reservoir vinden.

Een veel voorkomend probleem bij een lekkende stortbak, is een defecte vlotterkraan. Is dit de oorzaak van de lekkage, dan moet het membraan van de kraan vervangen worden. Vaak is dit moeilijk te doen, waardoor het soms nodig is om de gehele kraan te vervangen. Krijg je echter het membraan los, dan kun je dit meer naar de winkel nemen om het daar te laten repareren.

Klus uitbesteden en prijen vergelijken

Besteed je klus via deze site voordelig uit! Door het onderstaande formulier in te vullen kan je snel en gemakkelijk prijzen vergelijken van de beste bedrijven uit jouw regio:

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 29 minuten geleden een offerte aangevraagd.X