Verhoogd toilet | Ikknapmijnhuisop.nl

Verhoogd toilet

Verhoogd toilet

Verhoogd toilet. Op een verhoogd toilet is het zitten en opstaan voor de meeste mensen een stuk eenvoudiger. De meeste toiletten hebben een standaard toiletmaat, maar naarmate de mens (zeker een Nederlander) door de geschiedenis langer is geworden, is ook deze maat gewijzigd.

Eigenlijk zijn de standaard maten van toen nu dus allang niet meer standaard. Tegenwoordig gaat men bij het kiezen van een toilet uit van een zitting ter hoogte van 38 cm bij het plaatsen van een duoblok toilet (dat is trouwens een vast staand model toilet). Lees eventueel ook kosten badkamer verbouwen 

Verhoogd toilet

Een duoblok (staand) toilet staat vast op de grond en heeft dus een vaste hoogte. Een wandcloset daarentegen kan 5 tot 6 cm hoger gehangen worden dan een duoblok toilet. Een derde variant is een verhoogd toilet, deze is gemiddeld 8 cm hoger dan een standaard toilet. Een verhoogd toilet zorgt ervoor dat opstaan makkelijker gaat en is dus ideaal voor mensen die slecht ter been zijn of voor bijvoorbeeld senioren.

Bij een verhoogd toilet staat het bovenbeen in een hoek groter dan 90 graden. De beste manier om de juiste hoogte van uw toilet te bepalen, is als u met uw bovenbenen horizontaal zit. Het voordeel van een wandcloset is dat men de hoogte van het toilet zelf kan beslissen, met een staande toilet bent u in deze keuze beperkter.

Informatie en prijzen vergelijken

Wanneer je een verhoogd toilet wilt aanschaffen dan raden wij aan om goed te oriënteren. Dit doe je onder andere door informatie op te vragen van verschillende bedrijven en prijzen te vergelijken. Via deze site kan je door je gegevens in te vullen gemakkelijk alle informatie die je nodig hebt krijgen en beginnen met informatie en badkamer prijzen te vergelijken.

Trouwens, bij het aanvragen van prijzen en informatie verplicht je, je tot niets. Door het onderstaande formulier in te vullen weet je meteen waar je aan toe bent en ontvang je direct bericht:

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 26 minuten geleden een offerte aangevraagd.X