Regenpijp ontstoppen | Ikknapmijnhuisop.nl

Regenpijp ontstoppen

regenpijp ontstoppen

Veel mensen hebben wel eens problemen met hun regenpijp. Doordat er vuil in de regenpijp komt of omdat het water niet meer makkelijk wegstroomt uit de regenpijp kan de regenpijp verstoppen. Wanneer je problemen hebt met de regenpijp moet je misschien je regenpijp ontstoppen. Meer over je regenpijp repareren of ontstoppen lees je in dit artikel.

Dakbedekking prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van dakdekkers uit je regio!

Wat heb je meestal nodig om een regenpijp te repareren of ontstoppen?

  • Een goed humeur
  • Een ladder
  • Wat ijzerdraad
  • Een grote emmer
  • Ontstoppingsveer
  • Een ontstoppingsset voor de hoge druk reiniger
  • Hoge druk reiniger 

Stappen voor een regenpijp ontstoppen

Voordat je begint met het repareren of ontstoppen van je regenpijp moet je weten of zien uit te vinden waar het probleem zit. Een verstopte of niet goed functionerende regenpijp kan ernstige (water) schade aanrichten in en rondom het huis. Het regelmatig checken van je regenpijp is dan ook nodig zo voorkom je eventueel een daklekkage

Stap 1: Verwijderen opgehoopt vuil, waar vaak de verstopping zit is bij de verbinding van de regenpijp en de goot. Doordat de goot vervuild raakt en misschien niet vaak genoeg is schoongemaakt kan het zijn dat er bladeren en takken etc… zijn gaan ophopen bij de aansluiting. Door het verwijderen van het vuil stroomt het water weer goed weg. Wanneer het vuil al wat dieper in de regenpijp zit kan je het ijzerdraad gebruiken om het er uit te krijgen. Maak een haak door het ijzerdraad te buigen en verwijder zo gemakkelijk het vuil. Tips voor dakgoot reinigen

Wanneer de regenpijp lekt bij een verbindingsstuk dan zit het vuil er vaak vlak onder opgehoopt. gebruik weer de ijzerdraad met haak techniek of gebruik een ontstoppingsveer. Je kan dit zowel vanaf de boven of onderkant van de regenpijp uitvoeren.

Als je de regenpijp verstopping niet kan verhelpen op deze manier, kan je er voor kiezen om de hogedrukreiniger te gebruiken. Maak eventueel gebruik van een speciale ontstoppingsset, die een spuitkop heeft die het water niet naar boven spuit, maar naar beneden. Als laatste oplossing kun je de regenpijp deel voor deel afbreken om zo de lekkage op te sporen.

Ervaren specialist inhuren

Deze klus kan je vaak beter door een vakman laten uitvoeren. Ook wanneer je wateroverlast binnen hebt gehad is het goed om je dak opnieuw te laten inspecteren. Vraag door het onderstaande formulier in te vullen vrijblijvend informatie en prijzen op van verschillende gespecialiseerde bedrijven uit de regio.

Dakbedekking prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van dakdekkers uit je regio!
Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 18 minuten geleden een offerte aangevraagd.X