Dakgoot plaatsen | Hoe plaats ik een dakgoot?

Dakgoot plaatsen

dakgoot plaatsen

Een huis of tuinhuis/schuur kan niet zonder dakgoot, omdat het regenwater op die manier niet op een effectieve manier kan wegstromen.

Veel mensen die in oudere huizen wonen hebben geen dakgoot, en kunnen daarom het beste zelf een dakgoot plaatsen of een dakgoot laten plaatsen door een professional.

Het laten plaatsen van een dakgoot hoeft ook niet veel te kosten mits je het slim uitbesteed. Via deze site kan je verschillende prijzen en informatie van dak specialisten gratis en vrijblijvend vergelijken.

Dakbedekking prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van dakdekkers uit je regio!

Dakgoot plaatsen

Zelf een dakgoot plaatsen kan relatief gemakkelijk zijn, al is dit wel afhankelijk van de dakgoot die je koopt en natuurlijk van je eigen dak. Ook kan het ingewikkelder worden als het bedrijf dat de dakgoten maakt geen verdere instructies hierbij levert. Dit komt niet altijd voor, maar het gebeurt wel.

Sommige dakgoten zijn speciaal ontworpen om zelf te plaatsen, waardoor het werk dus eindeloos eenvoudiger wordt. Hieronder vind je een uitleg over hoe je een nieuwe dakgoot plaatsen kunt, uiteraard is het aan te raden ook de gebruiksaanwijzing van je dakgoot erbij te houden.

Het eerste wat je moet doen als je een nieuwe dakgoot wilt plaatsen is het meten van de lengte van de dakrand. Nadat je de lengte opgemeten hebt, is de volgende stap het kopen van een dakgoot. Je zult moeten beslissen uit welk materiaal je de dakgoot wilt hebben.

Aluminium is een van de populairste keuzes omdat het materiaal erg goedkoop is. Maar er zijn ook andere materialen die hiervoor geschikt zijn. Een medewerker van de bouwmarkt kan je hier verder over informeren. Nadat je de dakgoot gekozen hebt, kun je hem opmeten en op maat maken op de lengte van je dakrand.

Dakgoot bevestigen

Nadat de dakgoot op de juiste lengte gemaakt is, moet je de dakgoot delen aan de dakrand bevestigen. Dit wordt meestal gedaan met speciale beugels die bevestigd worden aan de dakrand en die stabiliteit aan de goot bieden.

Nadat de dakgoot bevestigd is aan de dakrand, moet de regenpijp geïnstalleerd worden. De regenpijp zorgt ervoor dat het water dat opgevangen is in de dakgoot weg kan stromen.

Vaak heeft de dakgoot geen speciale plek om de pijp aan te bevestigen, dus je zult zelf een vierkant gat moeten maken om de regenpijp in te passen. Nadat het gat er is, kan je de regenpijp opmeten en het gat aanpassen aan deze afmetingen. Het is beter om de regenpijp in het gat te passen om te testen, voordat je hem echt monteert.

Nadat je er zeker van bent dat de regenpijp op de juiste manier past, kun je hem vastschroeven en bevestigen aan de dakgoot.Nadat dan tenslotte ook de regenpijp vastzit, is het tijd voor de laatste stap. Dit betekent dat je alle delen van de dakgoot aan elkaar bevestigt en ook de hoeken mooi afwerkt.

Zorg dat de dakgoot niet verstopt

Heb je veel bomen staan in de buurt van je nieuwe dakgoot, dan is het ook aan te raden om voorzorgsmaatregelen te nemen zodat de bladeren de dakgoot niet verstoppen. Hiervoor bestaan verschillende mogelijkheden, je bouwmarkt kan je hierin wederom adviseren.

Een dakgoot plaatsen is niet al te moeilijk als je duidelijke instructies hebt of verstand hebt van zaken. Toch zijn dit wel de vereisten voor het zelf plaatsen van een dakgoot.

Wil je het risico niet nemen en liever je dakgoot laten plaatsen door een professional? Dan kun je verschillende offertes aanvragen van een vakkundig bedrijf. Lees ook dakgoot schoonmaken

Dakgoot plaatsen prijzen vergelijken

De prijzen van dakgoten en het laten plaatsen ervan kunnen best wel verschillen. Ook hoeft het laten plaatsen van een dakgoot niet al te duur te zijn. Vraag door het onderstaande formulier in te vullen gratis en vrijblijvend meer informatie en prijzen aan bij bedrijven uit de regio en ontvang meteen bericht!

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 26 minuten geleden een offerte aangevraagd.X