Douchegoot plaatsen | Ikknapmijnhuisop.nl

Douchegoot plaatsen

douchegoot plaatsen

Is je badkamer verouderd en heb je plannen voor een nieuwe? Overweeg dan eens om een douchegoot te plaatsen. Een douchegoot is eigenlijk een moderne vorm van een afvoerputje. Hij staat dus bijzonder goed in moderne badkamers. Je hoeft geen geld aan een specialist uit te geven om een douchegoot te plaatsen. Met een beetje handigheid kun je dit namelijk ook gemakkelijk zelf doen. Beneden leggen wij uit hoe je op een relatief eenvoudige manier zelf een douchegoot kunt plaatsen.

Aannemer prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van aannemers uit je regio!

Een douchegoot plaatsen

Ten eerste zul je moeten bepalen waar de douchegoot moet komen. Dit is vaak op de plek waar het oude afvoerputje zat. Zodra je de plek bepaald hebt, kun je de douchegoot aansluiten op een afvoerbuis. De afvoerbuis moet 50mm zijn. Hiervoor is het niet nodig om lijm te gebruiken, want zo geef je jezelf de mogelijkheid om kleine correcties door te voeren op een later tijdstip, mocht dit nodig zijn. Bovendien bevat het afvoergat een ring van rubber die alles voldoende afsluit.

Heb je de douchegoot aangesloten op de afvoerbuis, dan is het tijd om een aardedraad op de douchegoot aan te sluiten. Zodra deze eenmaal aangesloten is, kun je hem onder de vloer door leggen en de aardedraad verbinden met het aardeverdeelblok. Dit blok bevindt zich in de meterkast.

Maak nu een gedeelte van het beton aan. Je kunt kant-en-klaar verpakkingen krijgen in de bouwmarkt. Hier staat ook precies op hoe je het aan kunt maken. In dit geval is het beter om minder water te gebruiken, zodat de specie steviger is. Zet de douchegoot vast door er propjes van het beton onder te doen. Gebruik de waterpas om te conroleren of alles recht is.

Wanneer je zometeen het beton stort, moet je er rekening mee houden dat de tegelvloer een of twee mm hoger ligt dan de bovenkant van je douchegoot. De bovenste grens van de betonlaag is de douchegoot min de dikte van de tegels, de lijmlaag van de tegels en de egaliseerlaag.

Scherm nu het bovenste deel van de douchegoot uit RVS af. Leg het krimpnet op de vloer nadat je het op maat gemaakt hebt. Maak nu de rest van het beton, mar volg de preciese instructies op de verpakking. Voeg dus in dit geval geen extra water toe. Stort de specie over het krimpnet. Smeer de vloer egaal en mooi af.

De afwerking

Zodra het beton ligt, kun je de vloer egaliseren met een egaliseermiddel. Ook dit kun je in de bouwmarkt verkrijgen. Volg de instructies op de verpakking. Hou er rekening mee dat er genoeg afschot is. Het water moet namelijk naar de douchegoot kunnen lopen.

Leg nu de tegels op de vloer, maar laat 3 mm om de douchegoot vrij. Zodra de vloer betegeld is, kun je beginnen met het voegen. Na het voegen kun je een ril siliconenkit aanbrengen tussen de tegels en de douchegoot. Hiervoor kun je een kitspuit gebruiken. Laat nu alles mooi drogen. Een dag later kun je het geheel goed schoonmaken, er kunnen namelijk resten op de tegels achterblijven die een witte laag achterlaten.

Douchegoot laten plaatsen

Wil je het plaatsen van je douchegoot goedkoop uitbesteden? Vergelijk dan door het onderstaande formulier in te vullen gratis en vrijblijvend prijzen bij bedrijven uit de regio:

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is zojuist een offerte aangevraagd.X