Inloopdouche maken | Gratis informatie en prijzen opvragen

Inloopdouche maken

Inloopdouche maken

Inloopdouche maken: Steeds meer mensen die hun badkamer verbouwen of renoveren maken de keuze voor een inloopdouche.

Een inloopdouche is populair omdat het de ruimte in de badkamer optimaal gebruikt en het geeft de badkamer een mooie luxe uitstraling.

Behalve dat een inloopdouche deze voordelen heeft is het ook nog eens een goedkope en snelle manier om je badkamer te verbouwen of renoveren.

Wil je meteen prijzen en informatie ontvangen die horen bij een inloopdouche maken? Vraag dan via deze site gratis en vrijblijvend informatie en prijzen op over een inloopdouche maken.

Badkamer specialisten vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Inloopdouche:

Wat belangrijk is bij het maken van een inloopdouche is dat je er gemakkelijk in kunt lopen. Bij een inloopdouche spreken we niet van een douchecabine maar van een ruimte die een geheel vormt met de badkamer.

Een inloopdouche maakt slim gebruik van de badkamervloer en de badkamer wanden. De vloer van de badkamer loopt door in de douche.

Dit zorgt voor een strakke uitstraling en een ruimte die optimaal wordt benut. Een inloopdouche Heeft meestal wanden van glas, maar er kan ook een muur geplaatst worden met tegels.

Zorg voor een goed plan:

Het is goed om je plannen met de badkamer op papier te zetten. Maak tekeningen waarin je de badkamer op jouw manier indeelt.

Kijk hierbij ook goed naar de verschillende mogelijkheden om een inloopdouche te plaatsen. Hierbij kun je denken aan:

  • Verlichting
  • Afscheiding
  • Douchewanden
  • Vloer
  • Waterafvoer

Als je zelf geen goed plan kunt maken of wil weten hoe een binnenhuisarchitect dit doet, kun je via onze site offertes aanvragen en tot wel 40% besparen.

Een tekening voor de optimale indeling van je badkamer hoeft niet veel te kosten. Je kunt voor € 50 klaar zijn. Vergelijk hier gratis scherpe prijzen voor een badkamerplan.

Inloopdouche maken van glas:

Wanneer bij een inloopdouche gebruik gemaakt wordt van glas dan wordt ervoor gezorgd dat de badkamer optisch groter lijkt. Dit effect is het grootst als je door de glaswand heen kunt kijken.

Glaswanden voor een inloopdouche zijn te krijgen in verschillende afwerkingen. Het meest gebruikt is effen glasplaten en melkglas. Ook glas met motieven en prints zijn mogelijk.

De glasplaten die worden gebruikt voor de wand van een inloopdouche moeten ten minste 1 cm dik zijn. Het is goed om van tevoren altijd perfect op te meten wat de maten van de glasplaten moeten zijn.

Wanneer je een verkeerde maat douchewand van glas besteld kun je er vaak niets meer mee. Dit zou natuurlijk zonde zijn van je geld.

Het kan geen kwaad om dit laten doen door een professional, omdat bij het inmeten van glasplaten nog wel eens fouten worden gemaakt.

Er zijn veel bedrijven die alles voor een inloopdouche kunnen leveren en ook helpen bij het inmeten van de glaswanden. Als je alles bij één bedrijf besteld krijg je ook vaak extra korting.

Inloopdouche maken met een dichte wand:

Sommige mensen kiezen ervoor om het douche gedeelte wat meer uit het zicht te houden. Dit is optimaal te realiseren met het gebruik van een dichte wand.

Een inloopdouche maken met een dichte wand kan de badkamer een rustigere uitstraling geven. Het nadeel van een inloopdouche die op deze manier gemaakt is, is dat het vaak optisch voor een kleiner wordt.

De geplaatste douchewand kan betegeld worden met tegels die de inloopdouche een geheel eigen style geven. Je kunt kiezen om er echt een aparte ruimte van te maken of juist niet.

Wil je meteen prijzen en informatie ontvangen die horen bij een inloopdouche maken? Vraag dan via deze site gratis en vrijblijvend informatie en prijzen op over een inloopdouche maken. Inloopdouche maken prijzen vergelijken

Inloopdouche waterafvoer:

De meeste mensen die een inloopdouche maken of dit laten doen maken gebruik van een lijngoot voor hun waterafvoer.

Het gebruik van een lijngoot als waterafvoer bij een inloopdouche maken heeft voordelen:

Makkelijk aan te sluiten

Goed toe te passen in bestaande situaties

Er kan recht betegeld worden.

Het enige waar je voor moet zorgen is dat de vloer waarop je doucht is genoeg afloopt. Op deze manier kan het water goed weglopen in de lijngoot.  Een paar millimeter verschot is al voldoende, meestal een halve centimeter per meter.

Inloopdouche maken tips:

Maak gebruik van een regendouche: Dit is een grote douchekop aan het plafond of aan een stang. Vanwege de ruimte die je hebt, zorgt dit voor een super comfort en ontspanning tijdens het douchen.

Zorg ervoor dat er een oplossing is voor het uitstallen van je douche spullen bijvoorbeeld een schap, rek of inham in de wand. 

Maak na het douchen altijd de wanden droog zo krijgt kalkaanslag geen kans. Je kunt dit het beste met een trekker doen.

Wanneer je bang bent om uit te glijden op de natte badkamervloer kun je de tegels coaten of een antislipmat gebruiken.

Inloopdouche prijzen vergelijken:

Wanneer je een inloopdouche wilt dan raden we aan om goed te oriënteren. Dit doe je onder andere door informatie op te vragen bij verschillende bedrijven en prijzen te vergelijken.

Trouwens, bij het aanvragen van prijzen en informatie verplicht je, je tot niets. Je kunt de inloopdouche prijzen vergelijken, bewaren, of er op in gaan en de badkamer klus uitbesteden.

Door het onderstaande formulier in te vullen weet je meteen waar je aan toe bent en ontvang je direct bericht:

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is zojuist een offerte aangevraagd.X