Dubbel glas dikte | Alles over dubbel glas!

Dubbel glas dikte

dubbel glas dikte

Welke dubbel glas dikte zijn er te verkrijgen en welke dubbel glas dikte wordt het meest gebruikt? Dubbel glas is verkrijgbaar in verschillende dikten, afmetingen en soorten glas. Welk soort dubbel glas het beste toepasbaar is in jouw situatie is afhankelijk van verschillende factoren.

Als het gaat om de dubbel glas dikte zal niet elk soort dubbel glas toepasbaar zijn in een bestaande situatie. Het dubbelglas moet namelijk wel goed passen in het kozijn en niet te dik of juist te dun zijn. Het soort glas wat je nu hebt en de dikte ervan is vaak af te lezen aan de binnenkant van het glas.

We raden je aan dat wanneer je goede informatie wil bij de keuze van je dubbel glas dikte om informatie en prijzen aan te vragen bij verschillende glaszetters bedrijven in de buurt. Zo weet je zeker dat er met de juiste dubbel glas dikte werkt die ideaal past en aansluit bij je wensen.

Dubbel glas dikte

De dikte van dubbel glas heeft alles te maken met de maat van het kozijn, maar ook met de isolatie waarde. De dikte van het dubbel glas moet precies aansluiten bij je kozijn maat. In sommige gevallen zal niet elk soort dubbel glas gaan passen. In de regel geld dat hoe dikker het dubbel glas hoe meer isolatie. 

De isolerende werking van dubbelglas wordt bepaalt door de dikte van het glas en de luchtruimte ertussen. Wanneer je de totale dikte van het dubbel glas wilt berekenen dan maak je dus een optelsom van de dikte van het glas plus de luchtruimte ertussen. De dikte van het glas en de luchtruimte er tussen zorgen voor zowel warmte isolatie als geluidsisolatie.

In veel gevallen zal trouwens de dubbel glas dikte van de glasplaten (binnen en buiten) verschillen. Dit wordt gedaan om de beste isolatie waarden te creëren. Wanneer een raam niet goed past in het kozijn kan het zijn dat het gaat lekken met als resultaat vocht in huis en een aangetast kozijn.

Dubbel glas informatie en prijzen aanvragen

Wil je meer informatie over dubbel glas dikte en verschillende bedrijven met hun prijzen vergelijken? Vul dan het onderstaande formulier in en krijg meteen bericht. Trouwens het aanvragen van extra info en prijzen is geheel gratis en vrijblijvend!

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is zojuist een offerte aangevraagd.X