Dubbel glas prijzen | Bespaar tot 40% op dubbel-glas

Dubbel glas prijzen

dubbel glas prijzen

Dubbel glas is tegenwoordig niet meer weg te denken in de meeste huishoudens. Ook al wordt dubbel glas tegenwoordig in alle nieuwbouwprojecten toegepast, is het toch zo dat we nog enkel glas tegengekomen. De toepassing van enkel glas vinden we met name terug in de woningen die ouder zijn dan 1970.

In dit artikel willen wij je graag wat meer inzicht geven in dubbel glas prijzen. De prijzen van dubbel glas verschillen nogal. Dubbel glas prijzen zijn afhankelijk van het type glassoort dat wordt gebruikt. Om een duidelijk en overzichtelijk beeld te krijgen van dubbel glas prijzen raden we je aan dubbel glas prijzen te vergelijken bij verschillende bedrijven.

Dubbel glas kosten

Zoals gezegd zijn dubbel glas prijzen grotendeels afhankelijk van de gebruikte glassoorten, behalve dat zit er ook verschil in de prijzen van de aanbieder. Wanneer dubbel glas prijzen vergelijkt moet je niet alleen kijken naar de kosten van dubbel glas maar ook naar de kosten om het dubbel glas te laten plaatsen. (lees ook zelfreinigend glas prijs)

In sommige gevallen biedt een aanbieder dubbel glas erg scherp geprijsd aan, maar zijn de kosten om het plaatsen veel hoger dan andere glaszetters bedrijven.

Dubbel glas prijzen

In het overzicht hieronder geven we in het kort weer wat de gemiddelde prijzen zijn voor dubbel glas en het gebruik van verschillende glassoorten. De HR waarde staat voor de isolatiewaarde en de dubbelglas prijzen zijn richtprijzen. Voor een exact overzicht raden we je aan om gratis en vrijblijvend meer informatie en prijzen aan te vragen.

  • Dubbel glas: € 65 per m²
  • HR: € 70 per m²
  • HR+: € 75 per m²
  • HR++: € 80 per m²
  • HR+++: € 120 per m²

Wanneer je dubbel glas wil aanschaffen kijk dan goed naar wat er bij de prijs is inbegrepen. Op deze manier voorkom je dat je onverwacht extra kosten hebt. De bovengenoemde richtprijzen zijn trouwens inclusief: BTW, energietoeslag en de verwijderingsbijdrage. Als je prijzen gaat vergelijken, check dan of deze punten ook in de prijs zijn verrekend.

Isolatiewaarde dubbel glas

Het verschil tussen de prijzen van dubbel glas zit hem met name in de isolatiewaarde van het glas wat is gebruikt. Hoe meer en hoger de isolatiewaarde van het glas hoe hoger de prijzen. Aan de andere kant geldt ook hoe hoger de isolatiewaarde hoe groter de besparing. In de regel is het zo dat je de investering in dubbel glas altijd terugverdiend in de besparing op je energiekosten.

Het grootste verschil tussen de glas soorten is de mate van isolatie. Dit zie je ook terug in de prijzen. Over het algemeen geldt dat goed isolerend glas iets hogere aanschafprijzen heeft. De isolatiewaarde van beglazing is eenvoudig af te lezen aan de U-waarde. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de beglazing isoleert. De verschillende glassoorten, prijzen, isolatiewaarden en besparingen vindt u in onderstaande tabel.

Besparen met dubbel glas

De prijsverschillen binnen de dubbelglas zijn vaak vrij snel terug te verdienen door de besparing op je energiekosten. Vandaar dat wij adviseren om met het oog op het milieu en besparen te kiezen voor dubbel glas met een zo hoog mogelijke isolatiewaarde. HR++ glas is een goede keuze wat dit betreft.

Dubbel glas plaatsen kosten

Het laten plaatsen van dubbel glas of gewoon glaswerk door een professionele glaszetter kost gemiddeld zo’n € 35 tot € 75 per m². Deze kosten zijn uiteraard ook afhankelijk van onder meer de voorrijkosten (afstand), het eventueel moeten inhuren van een steiger, de afmetingen van het glas (en daarmee het aantal glaszetters dat nodig is voor het plaatsen).

Verlaging btw-tarief dubbel glas

Per 1 maart 2013 is het btw-tarief op het plaatsen van dubbel glas verlaagd. Deze verlaging heeft betrekking op de arbeidsuren en dat komt voor dubbele beglazing neer op minimaal 25% van de kosten. Dit komt gemiddeld neer op een besparing van 5 % op de taalprijs. De maatregel is geldig voor woningen ouder dan 2 jaar en zal tot 1 maart 2014 duren.

Dubbel glas prijzen vergelijken

door het onderstaande formulier in te vullen kan je dubbel glas prijzen vergelijken en meer informatie opvragen. Trouwens het opvragen van dubbel glas prijzen is geheel vrijblijvend en kosteloos.

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 23 minuten geleden een offerte aangevraagd.X