Je huis laten isoleren| Isolatie huis | Isolatie prijzen vergelijken

Je huis laten isoleren

Je huis laten isoleren: Door uw woning te isoleren, kan je veel geld besparen. Met vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie of dubbel glas voorkom je vaak veel warmteverlies.

Door warmteverlies in huis te voorkomen is je energieverbruik in huis lager en dat scheelt weer in de kosten. Bovendien belast je het milieu minder en dat past bij de trend van tegenwoordig ‘duurzaam wonen’.

Vooral in de wat oudere huizen valt veel winst te behalen door de woning te isoleren.

Het aanpakken van naden en kieren, de isolatie van cv-leidingen en isolatie van het dak of de zoldervloer zijn zeer kosteneffectief. 

Vraag gratis en vrijblijvend woning isolatie informatie en prijzen op van verschillende bedrijven in de regio via deze site.

Isolatie prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Welke isolatiemaatregelen

Welke isolatiemaatregelen geschikt zijn voor je woning, hangt af van de isolatie die al in uw woning aanwezig is en hoe de woning is gebouwd. Het is goed om eerst een volledige inventarisatie van het huis te maken (huis isoleren, tegenwoordig wordt er ook gratis isolatie inspectie aangeboden om te kijken naar de mogelijkheden).

Vloerisolatie

je huis isoleren met vloerisolatie Ongeveer 15% van de warmte in huis ontsnapt via de vloer op de begane grond. door vloerisolatie te laten aanbrengen of te laten vervangen in je huis zal je meteen energie besparen.

De kosten voor vloerisolatie zijn dan ook snel terug verdient. Goede vloerisolatie bespaart energie en als bonus voorkomt het ook nog eens koude voeten.

Gevelisolatie

De gevel is de muur of wand die grenst aan de buitenkant van de woning en dus de buitenlucht. Doordat de gevel direct in contact staat met de buitenlucht is dit een onderdeel van het huis waar veel winst te behalen valt als het gaat om je huis isoleren.

Het isoleren van de gevel gebeurd onder andere door spouwmuurisolatie. Bij gevelisolatie wordt aan de binnenzijde of buitenzijde isolatie aangebracht hierdoor verliest de woning minder warmte en bespaar je op de stookkosten.

Dakisolatie of vlieringisolatie

Via het dak van een huis gaat ongeveer 30% van de warmte verloren. Om warmteverlies te verminderen, kan je aan de binnenzijde of buitenzijde van het dakbeschot van een pannendak isolatiemateriaal (laten) aanbrengen.

Dit kan door de dakbedekking aan te passen met beter isolerend materiaal of door de binnenkant van het dak aan te pakken en te isoleren met bijvoorbeeld steenwol. een schuin dak huis isoleren 

Er zijn talloze manieren om het dak te isoleren. wij adviseren om je goed te laten informeren en gratis verschillende offertes aan te vragen door op de volgende link te klikken: Isolatie prijzen vergelijken

Isolatie door het gebruik van dubbel glas en kunststof kozijnen

Er zijn verschillende soorten dubbel glas met verschillende isolatiewaarden. Het is goed om hier al op te letten met kozijnen kopen maar in het geval van bestaande kozijnen kan het glas ook vervangen worden een goed isolerende variant. Het gebruik van kunststof kozijnen zorgt ook voor minder warmteverlies in huis.

Lagere btw voor isolatie eigen huis

Vanaf ongeveer 2009 heeft de overheid het bestaande btw-tarief (19%) voor je huis isoleren door vloerisolatie, dakisolatie en gevelisolatie van woningen verlaagd naar 6%. Het verlaagde tarief geldt voor arbeidsloon en materialen als de materiaalkosten minder dan de helft van de totale kosten beslaan. Bent u meer kwijt aan materiaalkosten, dan geldt het lage tarief alleen voor het arbeidsloon.

Isolatie prijzen vergelijken

Door verschillende bedrijven en prijzen te vergelijken weet je meteen waar je aan toe bent en wat je kan besparen op de energiekosten in huis. Vul het onderstaande formulier in en ontvang meteen geheel gratis en vrijblijvend de scherpste offertes van bedrijven uit de regio:

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 25 minuten geleden een offerte aangevraagd.X