Kunststof kozijnen | Alles over kozijnen vind je hier!

Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen

De meeste kunststof kozijnen worden gemaakt van een stof die polyvinylchloride heet (ook wel PVC genoemd). Er wordt in plaats van PVC soms ook een ander synthetisch materiaal gebruikt. Dit type kozijnen zijn goed geïsoleerd en gerust te vergelijken met de voorloper (nog veel gebruikte) houten kozijnen.

Vraag gratis en vrijblijvend kunststof kozijnen informatie en prijzen op van verschillende bedrijven in de regio via deze site.

Kozijnen goedkoop laten plaatsen?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Kenmerken van kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen kan je herkennen aan een aantal eigenschappen. Kunststof kozijnen zijn duurzaam, onderhoudsarm en goed isolerend. Een kunststof kozijn staat dus garant voor een langere levensduur mits je het goed onderhoud natuurlijk (in tegenstelling tot houten kozijnen hoef je keuzekozijnen eigenlijk alleen maar schoon te maken) Kunststof kozijnen zijn leverbaar in elke wensbare kleur, een recyclegarantie of zelfs met een houtnerf. De recyclegarantie houdt in dat het kozijn dusdanig gerecycled kan worden dat er weinig milieuvervuiling optreedt. De kleuren van een kozijnprofiel worden aangegeven met een RAL code. 

Kunststof kozijnen hebben wel een andere uitstraling als een houten kozijn maar daar is wat op gevonden. Door middel van het kozijn te bedekken met renolit folie wordt ervoor gezorgd dat er houtnerf aan binnen- en buitenkant van het kozijn komt of door een houtnerf in het kozijn te walsen zodat het kozijn op een houten kozijn lijkt. Veel mensen vinden dat dit een mooiere en natuurlijker uitstraling heeft.

Keurmerk VKG en Veilig Wonen

Keuze kozijnen zijn te krijgen met de keurmerken VKG en Veilig Wonen. Het VKG keurmerk staat voor Vereniging Kunststof Gevel elementen industrie de kozijnen met dit keurmerk voldoen aan alle gestelde eisen van de VKG. Het veilig wonen keurmerk is een keurmerk wat door de politie wordt uitgedeeld aan kozijnen die inbraak veilig zijn. Dit keurmerk, ook gekeurd voor goedkope kozijnen, voldoet aan de eisen die volgens de politie worden gesteld aan inbraak veiligheidsnormen

Voordelen kunststof kozijnen

Er zijn een aantal voorname voordelen ten opzichte van andere kozijn materialen zoals hout, aluminium en metaal. Het grootste voordeel is dat het kozijn bestand is tegen diverse weersomstandigheden, het weinig onderhoud nodig heeft en het kozijn goed tot zeer goed isolerend is. Naast al deze positieve eigenschappen zijn kunststof kozijnen leverbaar in de meeste kleuren.

Nadelen kunststof kozijnen

Net zoals elk soort kozijn, heeft ook het kunststof kozijn enkele minpunten. Een minpunt is dat de schade door eventuele inbraak moeilijk tot niet te herstellen is (het veilig wonen keurmerk schrikt vaak wel af) en eventueel de betreffende kozijnen vervangen moeten worden. Wanneer je de kleur van het kozijn zat bent, is het moeilijker om het kozijn een andere kleur te geven. Dit in tegenstelling tot houten kozijnen, die in elk gewenste kleur over geverfd kunnen worden.

Kunststof kozijnen prijzen vergelijken

Vraag hier gratis en geheel vrijblijvend verschillende offertes aan met kunststof kozijnen prijzen en mogelijkheden van bedrijven uit de regio. Of het nu gaat om een totaal nieuwe kozijnen of bestaande bestaande kozijnen die gerenoveerd moeten worden er zit altijd een passende offerte bij.

Trouwens, bij het aanvragen van een offerte verplicht je, je tot niets. Je kunt de offertes vergelijken, bewaren, of er op in gaan en de klus laten uitvoeren door de vakman.

Door het onderstaande formulier in te vullen weet je meteen waar je aan toe bent en ontvang je direct bericht!

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is zojuist een offerte aangevraagd.X