Schuifpui kosten | Bespaar tot wel 40% op je schuifpui!

Schuifpui kosten

schuifpui kosten

Je wilt je huis opknappen met een mooie schuifpui. In dit artikel geven we je wat meer informatie over hoe je kan besparen op schuifpui kosten. Tegenwoordig omdat de markt wat onder druk staat is er met de prijzen van een schuifpui best wat te regelen.

Door verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken krijg je een goede indicatie en kan je flink besparen op de uiteindelijke schuifpui kosten.

Kozijnen goedkoop laten plaatsen?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Wij kunnen je vertellen dat de mogelijkheden inderdaad eindeloos zijn. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is ook daadwerkelijk te verkrijgen. Hieronder zullen wij je advies geven over houten, aluminium en kunststof puien en de voor- en nadelen hiervan. Tevens zullen wij je een ruime schatting geven van de kosten, zodat je een beetje weet waar je aan toe bent bij de aanschaf van een schuifpui

Het plaatsen van een schuifpui is vaak een beste investering, maar wel eentje die zich op langere termijn zeker terugverdient door de meerwaarde van je huis. Behalve dat neemt ook het lichtinval in je woning toe, wordt de tuin echt een verlengstuk van de woonkamer. Schuifpui kosten hangen van verschillende factoren af, zoals het soort materiaal, kwaliteit, kosten om te plaatsen en door welk bedrijf je het laat uitvoeren.

Materiaal kosten

De meest gebruikte materialen voor een schuifpui zijn: Kunststof, hout of aluminium. Tegenwoordig is een kunststof schuifpui erg in trek. Ook al is een kunststof schuifpui wat duurder, op termijn scheelt het in de onderhoudskosten (kozijnen schilderen). Aluminium heeft deze eigenschappen ook enigszins maar heeft een lagere isolatiewaarde. Houd bij de aanschaf van een schuifpui dus rekening met kosten op de lange termijn.

Ook de uitvoering die je wilt is van invloed op de schuifpui kosten. Moeten bijvoorbeeld alle delen opzij kunnen schuiven, of slechts één deel? Wil je dat de ramen ook open kunnen kiepen, of juist een scharnier heeft zodat je een deel zoals een deur open kunt draaien?

De mogelijkheden voor een schuifpui zijn, zoals eerder beschreven, eindeloos. Er zijn zeer simpele schuifpuien te verkrijgen vanaf 2000 euro, maar je hebt ook schuifpuien van 6000 a 8000 euro. De aspecten die vooral de kosten van je schuifpui bepalen zijn onder andere: het soort glas, het soort systeem (schuif of schuif-kiep), eventuele merkvoorkeuren en wensen en behoeften van een klant.

Schuifpui kosten

Hieronder geven we je wat inzicht op gemiddelde kosten van een schuifpui en dan per materiaalsoort. Houdt er rekening mee dat dit ook per bedrijf toch nog sterk kan verschillen. Voor een scherpe prijs raden we je aan prijzen te vergelijken.

Bij een houten schuifpui ligt een grove schatting van de kosten op 400 euro per vierkante meter. Bij aluminium en kunststof ligt deze prijs rond de 300 euro per vierkante meter. Uiteraard ligt dit geheel aan bovenstaande wensen en voorkeuren.  

Kunststof schuifpui Kosten
2-delig:€750 tot €3.350
3-delig:€2.500 en €3.900
4-delig:€4.900 en €7.800
Houten schuifpui:Kosten
2-delig:€1.100 en €1.790
4-delig:€2.050 en €3.250
Aluminium schuifpui: Kosten
2-delig:€1.030 en €2.120
4-delig:€1.940 en €4.000

Een houten schuifpui is duurder dan een kunststof of aluminium schuifpui. Hout geeft huizen een authentieke uitstraling en is makkelijk te repareren en over te schilderen. Hout vergt echter wel meer onderhoud, dan aluminium en kunststof.

Aluminium en kunststof zijn beiden duurzaam en vergen een stuk minder onderhoud. Mocht er echter een stuk gerepareerd moeten worden of je wilt de pui in een andere kleur laten verven, dan moeten hier meestal professionals voor ingehuurd worden.

Besparen op schuifpui kosten

Je kan zeker besparen op schuifpui door prijzen en informatie van verschillende bedrijven te vergelijken. waarschijnlijk heb je de keuze gemaakt voor een schuifpui omdat je een mooie doorgang wilt hebben van binnen naar buiten. Steeds meer mensen maken hierdoor een geheel van hun huis en tuin. Met name in de zomer heb je optimaal profijt van een mooie schuifpui.

Schuifpui prijzen vergelijken

Bij het uitbesteden van een klus kun je het beste altijd offertes opvragen bij meerdere bedrijven. Door het formulier in te vullen, gaan wij direct gratis voor je aan de slag op zoek naar offertes bij klusbedrijven uit de regio. Dit kan je tot wel honderden euro’s schelen. Veel tevreden klanten gingen je al voor. Ben jij de volgende die we op weg mogen helpen?

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 29 minuten geleden een offerte aangevraagd.X