Houten kozijnen | 40% besparen op houten kozijnen

Houten kozijnen

voordelen van een houten kozijn

Houten kozijnen. Toen de kunststof kozijnen in kwamen stapte iedereen over op kunststof kozijnen. Zelf de woningcorporaties gingen over van houten kozijnen naar kunststof.

Meestal kwam dat door de lage kosten. Sinds kort kiezen steeds meer mensen weer voor een houten kozijn. Dit komt doordat de kwaliteit van de houten kozijnen steeds beter is geworden. Hieronder volgen een aantal voordelen van houten kozijn.

Vraag gratis en vrijblijvend houten kozijnen informatie en prijzen op van verschillende bedrijven in de regio via deze site.

Kozijnen goedkoop laten plaatsen?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Repareren van houten kozijnen:

Het is meestal waar je niet aan denkt bij de aanschaf van kozijnen, maar stel je kozijn zijn beschadigd door het weer of inbraak. Bij een houten kozijn is de schade gemakkelijk te maken. Bij houten kozijn hoef je alleen maar te vervangen wat beschadigd is. Bij kunststof kozijnen is dat een ander geval. Deze kunnen niet voor een gedeelte gerepareerd worden, ze moeten vaak helemaal vernieuwd worden.

Houten kozijnen en hun duurzaamheid:

Houten kozijnen en duurzaam wonen gaan goed samen. Een houten kozijn gaat tegenwoordig erg lang mee, door het gebruik van de beste houtsoorten. Ook zijn houten kozijnen duurzaam doordat wanneer een deel beschadigd is je alleen het beschadigde deel hoeft te vervangen. Dat betekent dus dat je minder hout hoeft te gebruiken. De restwaarde van houten kozijnen is 60% na 25 jaar. Dat is een groot verschil met kunststof kozijnen. De restwaarde is 0% na 25 jaar.

Houten kozijnen en het onderhoud:

Er wordt gezegd dat je met houten kozijnen veel tijd kwijt bent aan onderhoud. Doordat de kwaliteit van houten kozijnen steeds beter is geworden is dit niet meer het geval. De kozijnen hebben maar 1x in de 10 jaar een onderhoudsbeurt nodig. Dit komt naast het verf ook doordat het onderhoud ook veel beter en intensiever is dan een paar jaar geleden. Doordat de houten kozijnen nu voor 100% waterdicht zijn hoeven ze ook niet meer volledig geschilderd te worden.

Houten kozijnen kosten:

Houten kozijnen zijn qua kosten wel duurder dan kunststof kozijnen. Het verschil ligt tussen de 5 en 6 procent. Het onderhoud van houten kozijnen is ook duurder, dat ligt ongeveer op hetzelfde percentage. Dit komt ook doordat kunststof kozijnen minder onderhoudsbeurten nodig hebben. Kunststof kozijnen hebben daarentegen wel eens in de zoveel tijd een was en waxbeurt nodig.

Een voordeel van houten kozijnen qua kosten is dat ze veel langer meegaan dan kunststof kozijnen. Na 25 jaar zijn kunststof kozijnen helemaal op en moet je ze vernieuwen. Houten kozijnen koop je daarentegen eenmalig kunnen wel 50 jaar meegaan.

Houten kozijnen uitstraling:

Bij oude klassieke huizen worden vaak houten kozijnen gebruikt, dit geeft een hele andere uitstraling dan wanneer je kunststof kozijnen gebruikt. Er zijn kunststof kozijnen met een houten structuur maar die stralen toch wel iets anders uit dan wanneer je houten kozijnen gebruikt.

Houten kozijnen prijzen vergelijken

Vraag hier gratis en geheel vrijblijvend informatie en prijzen op van bedrijven uit de regio. Of het nu gaat om een totaal nieuwe kozijnen of bestaande bestaande kozijnen die gerenoveerd moeten worden er zit altijd een passende offerte bij.

Trouwens, bij het aanvragen van een offerte verplicht je, je tot niets. Je kunt de offertes vergelijken, bewaren, of er op in gaan en de klus laten uitvoeren door de vakman.

Door het onderstaande formulier in te vullen weet je meteen waar je aan toe bent en ontvang je direct bericht!

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 20 minuten geleden een offerte aangevraagd.X