Houten schuifpui | Ikknapmijnhuisop.nl

Houten schuifpui

houten schuifpui

Je woont in een oud huis en wilt graag een schuifpui. je twijfelt tussen het gemak in onderhoud van aluminium en kunststof schuifpui of het schildergemak en ‘authentieke’ van een houten schuifpui. Bij een oud huis of monument raden we je aan om een houten schuifpui aan te schaffen.

Zeker als je de authenticiteit van je huis niet wilt kwijtraken. Vraag altijd meerdere offertes op, omdat dit je honderden euro’s kan besparen. Wil je hulp bij het opvragen van offertes? Vul het formulier onderaan de pagina in en wij helpen je gratis en vrijblijvend met het opvragen van offertes bij erkende klusbedrijven.

Kozijnen goedkoop laten plaatsen?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Houten schuifpui voor- en nadelen

De voordelen van houten schuifpuien zijn onder andere dat het zorgt voor een authentieke uitstraling. Vandaar dat houten schuifpuien vaak worden geplaatst in oude huizen of monumentale panden. Verder zijn houten schuifpuien goed geïsoleerd en zijn ze gemakkelijk over te schilderen in een ander kleur.

Een groot nadeel van een houten schuifpui is het onderhoud. Om te zorgen dat het hout niet gaat rotten of schimmelen, moet het hout goed worden bijgehouden en geschilderd. Ook moeten beschadigingen gerepareerd worden om houtrot tegen te gaan door de verschillende weersinvloeden van buitenaf. De meeste mensen vinden de voordelen van een houten schuifpui echter belangrijker en nemen de nadelen van het vele onderhoud voor lief.

Houten schuifpui prijzen

De prijzen voor een houten schuifpui liggen hoger dan de prijzen voor een aluminium of kunststof schuifpui. Verder ligt de prijs ook aan het type glas, merk van de pui en de eventuele details die een bewoner wenst te hebben in zijn of haar schuifpui. De prijs voor een houten schuifpui ligt rond de 400 euro per vierkante meter inclusief montage en schilderen. Voor aluminium en kunststof puien ligt dit ongeveer 100 euro per vierkante meter lager.

Houten schuifpui offertes en informatie

Het is raadzaam om bij elke klus die je uit laat besteden, offertes op te vragen bij meerdere erkende bedrijven. Dit kan je wel een paar honderd euro voordeel opleveren. Sommige bedrijven zitten nu eenmaal te springen om werk en andere bedrijven kunnen wel ‘zonder’ jouw klusje en doet het niet voor een matsprijs.

Door onderstaand formulier in te vullen, gaan wij vrijblijvend en gratis voor je op zoek naar offertes van meerdere bedrijven uit de regio. Je zit nergens aan vast, maar je kunt hierna wel een keuze maken uit de voordeligste offerte!

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 31 minuten geleden een offerte aangevraagd.X