Kunststof kozijnen prijzen | Bespaar op aanschaf en plaatsing

Kunststof kozijnen prijzen

Kunststof kozijnen prijzen

Wanneer je nadenkt over je kozijnen vervangen of nieuwe kozijnen kopen, wil je ook inzicht in de kunststof kozijnen prijzen.

De prijzen voor kunststof kozijnen zijn niet altijd transparant. We raden je aan om in ieder geval meerdere bedrijven en hun prijzen met elkaar te vergelijken.

In dit artikel geven we je beknopt informatie over de kosten van kozijnen en je krijgt de mogelijkheid om kunststof kozijnen prijzen te vergelijken.

Kozijnen goedkoop laten plaatsen?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Kunststof kozijnen prijs:

Van alle kozijnen heeft een kunststof kozijn vaak de beste prijs-kwaliteitverhouding. Kunststof kozijnen prijzen liggen gemiddeld hoger dan houten kozijnen.

Dit komt door de kostprijs en de stevige constructie van de kozijnen. Uiteindelijk bespaar je met kunststof kozijnen geld. Kunststof kozijnen hebben namelijk nauwelijks onderhoudskosten.

De prijzen van kunststof kozijnen lopen zoals gezegd uit een. Behalve dat de prijzen van kunststof kozijnen per leverancier schelen, heeft de prijs ook vaak te maken met de kwaliteit van de kozijnen.

De prijzen van kozijnen zijn afhankelijk van verschillende factoren namelijk:

 • Het gebruikte materiaal
 • Het soort sluitingen (draai – kiep)
 • Veiligheid (inbraak preventie)
 • Het formaat kozijnen
 • Het gebruikte glas

De bovengenoemde punten zijn bepalend voor de kunststof kozijnen prijzen. Zoals je kunt begrijpen zal de prijs in elke situatie anders kunnen zijn.

Is het niet vanwege de maat, dan wel vanwege jou specifieke wensen. Om achter gemiddelde prijzen te komen van kunststof kozijnen hebben we een formule die je zou kunnen hanteren om een schatting te maken.

Kunststof kozijnen prijs berekenen:

In de regel gaat een kunststof kozijnen kosten berekening zoals hieronder beschreven. Let op: dit is een richtlijn van de prijzen voor het kopen en plaatsen van kozijnen.

Kunststof kozijnen hebben een gemiddelde vierkante meter prijs van € 850 inclusief alles. Door deze prijs te vermenigvuldigen met het aantal vierkante meters (m2) kunststof kozijn wat je nodig hebt krijg je een gemiddelde prijs.

(Trouwens voor houten kozijnen en aluminium kozijnen gelden de volgende vierkante meter prijzen: Houten kozijnen € 700 per vierkante meter en aluminium kozijnen € 950 per vierkante meter. De genoemde vierkante meter prijzen zijn inclusief montage.)

Kozijnen goedkoop laten plaatsen?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Kunststof kozijnen kosten overzicht:

De prijzen van kunststof kozijnen hangt af van het soort kunststof,  de kwaliteit en isolatiewaarde van het glas en het soort constructie.

Onderstaand geven we je een overzicht van gemiddelde kozijnen kosten inclusief btw en HR++ glas.

Vast raam kosten incl. btw en HR++ glas:

30 x 30 cm€ 30 – € 90
60 x 60 cm€ 90 – € 115
100 x 100 cm€ 150 – € 170
150 x 200 cm€ 315 – 370

Draai/kiepraam + valraam Prijzen inclusief. btw en HR++ glas:

60 x 60 cm€ 160 – € 225
100 x 100 cm€ 230 – € 255
120 x 180 cm€ 360 – € 380

Valraam prijzen inclusief. btw en HR++ glas:

50 x 40 cm€ 110 – € 170
100 x 80 cm€ 195 – € 230
150 x 120 cm€ 315 – € 365

Overige Prijzen inclusief btw en HR++ glas:

 • Deur 190 x 70 cm € 600 – € 900 (incl. HR++ glas, excl. montage)
 • Schuifpui 200 x 100 cm € 720 – € 1010
 • Ventilatierooster 60 cm breed € 35 – € 85
 • Hor 60 x 60 cm € 60 – € 85

Kunststof kozijnen montage kosten:

De kosten van het kozijn en de productie ervan zijn overal wel een beetje gelijk, maar op de montage kosten kan vaak veel worden bespaard.

Je zou om de kosten te kunnen drukken zelf mee kunnen helpen (in goed overleg met degene die de kunststof kozijnen plaatst). Verder kun je de montagekosten van bedrijven vergelijken via onze site en de beste deal uitkiezen.

Sommige bedrijven stunten met aantrekkelijke montage aanbiedingen. Zeker wanneer je meerdere kozijnen laat vervangen of plaatsen is dit het geval.

Tot 1 juli 2015 geldt nog steeds het ‘verlaagde btw-tarief’ op arbeidskosten. Dit houdt in dat je op de montage van kunststof kozijnen 6% btw moet betalen Dit in tegenstelling tot de standaard 21%. 

Het belastingtarief is ondertussen weer hoog. Vanwege het flinke prijsverschil hebben bedrijven andere mogelijkheden gevonden om de kosten te drukken.

Kozijnen prijzen vergelijken:

Op zoek naar goedkope kozijnen? Of het nu gaat om een totaal nieuwe kozijnen of bestaande kozijnen die gerenoveerd moeten worden er zit altijd een passende offerte bij.

Trouwens, bij het aanvragen van een offerte verplicht je, je tot niets. Je kunt de offertes vergelijken, bewaren, of er op in gaan en de klus laten uitvoeren door de vakman.

Door het onderstaande formulier in te vullen weet je meteen waar je aan toe bent en ontvang je direct bericht!

Interessant artikel?
 • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
 • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
 • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 26 minuten geleden een offerte aangevraagd.X