Meer info over verschillende soorten kozijnen | Kozijnen tips

Soorten kozijnen

van welk materiaal zijn kozijnen gemaakt?

Er zijn verschillende soorten kozijnen. Kozijnen van hout en aluminium zijn aangenaam maar kunststof kozijnen worden het vaakst gebruikt.

Dit komt doordat de prijzen erg aantrekkelijk zijn. Bij houten kozijnen heb je meer werk aan het onderhouden dan de kozijnen van kunststof en aluminium daarentegen zijn houten kozijnen flexibeler en ze hebben een betere isolatiewaarde.

Hieronder een rijtje met de verschillende soorten  kozijnen.

  • Kozijnen van kunststof
  • Kozijnen van aluminium
  • Kozijnen van hout

Vraag gratis en vrijblijvend soorten kozijnen informatie en prijzen op van verschillende bedrijven in de regio via deze site.

Kozijnen goedkoop laten plaatsen?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Kozijnen van kunststof

Soorten kozijnen van kunststof kun je vaak vinden in de wat oudere woningen maar worden tegenwoordig vaak nieuwbouwwoningen gebruikt. Met kunststof kozijnen kun je veel kanten op.

Je kunt ervoor zorgen dat de buitenkant een andere kleur heeft dan de binnenkant. Ook heb je verschillende structuren waardoor je een andere uitstraling kan creëren.

Het enige nadeel wat er bij kunstkozijnen komt kijken is dat het kan gaan verkleuren door het licht. Kunststof kozijnen zijn net als aluminium kozijnen goed bestand tegen stof en viezigheid, ook kunnen ze goed tegen vetten en zouten.

Aluminium kozijnen

Soorten kozijnen van aluminium worden minder vaak gebruikt, ze ogen wel netter en een klein beetje elegant. Qua prijs zijn de aluminium kozijnen niet veel duurder dan de kozijnen van kunststof. Ook zijn er een aantal voordelen aan aluminium kozijnen.

De kozijnen hoeven de eerste jaren niet schoongemaakt te worden, dit komt doordat deze soorten kozijnen stof en vuilvrij zijn. Daardoor zijn aluminium kozijnen erg duurzaam. De isolatiewaarde is wel wat lager dan bij de kunststof en houten kozijnen.

Kozijnen van hout

Soorten kozijnen van hout bestaan al erg lang, daarom wordt het ook wel ‘het klassieke materiaal’ genoemd. Door de nieuwe technieken van tegenwoordig hoef je steeds minder te doen aan de houten kozijnen. Zoals het schilderen.

Kozijnen van hout worden nog vaak aangetroffen bij nieuwbouw en renovatieplekken. De isolatiewaarde bij houten kozijnen is erg goed, je kunt ze ook goed aanpassen aan de deur of raam. De houten kozijnen zijn wel duurder dan de kunststof en aluminium kozijnen (zeker 20% hoger).

Kozijnen vervangen prijzen:

Als je heb besloten om de kozijnen te vervangen is het goed om je te oriënteren op de kozijnen markt er is namelijk veel aanbod en dan niet alleen in verschillende soorten maar het ook verkocht tegen verschillende prijzen.

Doordat de prijzen nogal kunnen verschillen is het goed om wat verschillende bedrijven een offerte te laten maken voor kozijnen vervangen in huis. Wij raden aan om door drie bedrijven een offerte te laten maken.

Als je deze offertes en bedrijven naast elkaar houdt krijg je een goed beeld van wat er mogelijk is in soorten maar ook qua prijs en afwerking.

Kozijnen prijzen vergelijken

Vraag hier gratis en geheel vrijblijvend verschillende offertes aan met kozijnen prijzen en mogelijkheden van bedrijven uit de regio. Of het nu gaat om een totaal nieuwe kozijnen of bestaande bestaande kozijnen die gerenoveerd moeten worden er zit altijd een passende offerte bij.

Trouwens, bij het aanvragen van een offerte bent u natuurlijk niet verplicht kozijnen te kopen. Je kunt de offertes vergelijken, bewaren, of er op in gaan en de klus laten uitvoeren door de vakman.

Door het onderstaande formulier in te vullen weet je meteen waar je aan toe bent en ontvang je direct bericht!

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 9 minuten geleden een offerte aangevraagd.X