Vloer isoleren | Duurzaam wonen | Alle vloerisolatie info ✔

Vloer isoleren

Vloer isoleren: Wil je in huis de vloer isoleren? Dan ga je daar zeer waarschijnlijk erg tevreden over zijn (dit zou blijken uit een onderzoek van Milieu Centraal).

Het blijkt dat een vloer isoleren zorgt voor een verhoogt wooncomfort in huis. Behalve dit bespaar je met de vloer isoleren in huis op de energiekosten vanwege de betere isolatie van je woning.

Wij adviseren om via deze site gratis en vrijblijvend vloer isolatie prijzen op te vragen van verschillende isolatie bedrijven in de regio. Op deze manier kan je goed afwegen of je de vloer laten isoleren of niet.

Isolatie prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Vloer isoleren

het grootste voordeel van een vloer isoleren in huis is dat door vloerisolatie het huis minder warmte verliest. Behalve dat dit gunstig is voor het energieverbruik en dus de verbruik kosten is het ook nog eens beter voor het milieu.

In een gemiddelde woning met gemiddeld energieverbruik kan het gasverbruik gemiddeld dalen met 330 m3 per jaar.

Waarom de vloer isoleren?

  • Door middel van een vloer isoleren zal je meer besparen op de energierekening (vaak meer dan gedacht dus een goede investering)
  • Woningen met vloer isolatie zijn beter bestand tegen tocht
  • Een vloer isoleren is niet echt een zware klus maart is wel ontzettend effectief
  • Een vloer isoleren valt qua prijs ontzettend mee (vraag vloer isoleren prijzen aan via de site)
  • Vloer isolatie zorgt voor een goede isolatiewaarde van de vloerconstructie (zogeheten Rc-waarde) dit heeft weer invloed op het energielabel van de woning.

Vloer isoleren – Duurzaam wonen

Huiseigenaren die hun vloer isoleren zorgen voor een beter milieu. Al is het een kleine verbetering alles bij elkaar helpt het zeker mee. Duurzaam wonen is een trend aan het worden en wordt op alle vlakken gestimuleerd.

Door middel van vloerisolatie verliest het huis minder waard en hoeft de verwarmingsketel minder hard te werken om de woning warm te houden.

De materialen die worden gebruikt bij een vloer isoleren zijn op zichzelf milieubelastend, maar de winst die het oplevert door daarna vloer te hebben met een hogere isolatiewaarde weegt hier zeker tegen op. Vandaar dat je met een gerust hart voor vloerisolatie kunt kiezen om duurzamer te wonen.

Vloer isoleren – Isolatiewaarde, comfortverbetering en besparen

De vloer constructie bepaalt uiteindelijk de hoeveelheid warmte die wordt vastgehouden in huis. Met de vloerconstructie bedoelen we de vloer, vloerbedekking en het isolatiemateriaal.

De isolatiewaarde van de vloer wordt aangeduid met een zogeheten Rc-waarde. Wanneer je een vloer hebt met een Rc-waarde tussen de drie en vijf is dit optimaal.

Een Rc-waarde van 3,5 ligt boven het wettelijk minimum van 2,5. Maar als u op dit minimum gaat zitten, doet u uzelf te kort. U bespaart dan weinig op materiaalkosten, maar loopt relatief veel comfortverbetering en energiebesparing mis.

In een bestaand huis een Rc-waarde nastreven van meer dan 5 is ook niet optimaal: tegenover behoorlijke meerkosten staat maar heel weinig extra energiebesparing en comfortverbetering. Laat je dus goed informeren.

De besparing op de energiekosten hangt natuurlijk af van je stookgedrag voor en na de vloer isoleren. Als de vloer goed is geïsoleerd hoef je minder vaak en veel te stoken in huis je zal zien dat de warmte beter verdeeld is en minder snel verwerkt (dit kun je herkennen aan dat je minder het klimaat hoeft te regelen)

Isolatie prijzen vergelijken

Vraag hier gratis en geheel vrijblijvend verschillende offertes aan van isolatie bedrijven in de regio. Of het nu gaat om een totaal nieuw huis of een bestaand huis wat geïsoleerd moet worden, de spouwmuur, het dak, de vloer of de dakkapel er zit altijd een passende offerte bij.

Trouwens, bij het aanvragen van een offerte verplicht je, je tot niets. Je kunt de offertes vergelijken, bewaren, of er op in gaan en de klus laten uitvoeren door de vakman.

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 33 minuten geleden een offerte aangevraagd.X