leidingen isoleren | Ikknapmijnhuisop.nl

leidingen isoleren

isoleren leidingen

Isoleren is hot! Steeds meer mensen geven meer en meer om het milieu, maar houden ook hun uitgaven aan bijvoorbeeld de energiemaatschappij in de gaten.

Een handige tip om op een simpele manier meer te besparen is het isoleren van de waterleidingen in huis. Leidingen isoleren is een klus die je gemakkelijk zelf zou kunnen uitvoeren.

in dit artikel geven we je wat meer informatie over het isoleren van leidingen in huis.

Wat heb je nodig om leidingen in huis te isoleren?

  • Isolatiebuizen voor leidingen met sluitstrip
  • Isolatiebuizen voor leidingen zonder sluitstrip
  • Een ijzerzaag of stanleymes
  • Klustape
  • Rolmaat

Isolatie buizen zijn speciaal gemaakt voor het isoleren van leidingen en zijn te verkrijgen in verschillende lengten en diameter. Met isolatie buizen is het isoleren van je leidingen in huis zo gepiept. Isolatie buizen zijn hol en gemaakt van isolerend materiaal.

Je kan isolatiebuizen gemakkelijk om een leiding klemmen vanwege de opening in de buis (een snede over de lengte van de buis, je kan de isolatiebuis hierdoor over een leiding heen zetten)

Buisisolatie is verkrijgbaar met en zonder sluitstrip. Wij adviseren om de buizen met sluitstrip te gebruiken om leidingen te isoleren. Ook al zijn deze buizen wat duurder in aanschaf werkt het wel veel sneller en krijg je een strakker eindresultaat.

Hoeveel lengte isolatiemateriaal je nodig hebt hangt af van de lengte te isoleren leidingen. Meet met de rolmaat grofweg de maten en sla in (wat extra isolatie materiaal kan geen kwaad).

De sluitstrip maakt het materiaal wat duurder, maar is wel heel makkelijk. Als je kiest voor buisisolatie zonder sluitstrip, zorg er dan ook voor dat je ductape of klussentape hebt, zodat je het isolatiemateriaal zelf goed kunt sluiten. lees ook woning isoleren

Hoeveelheid: er is niets zo vervelend als goed bezig zijn en halverwege tot de ontdekking komen dat je te weinig materiaal hebt. Meet vooraf de lengtes op en haal altijd een beetje extra.

Leidingen isoleren

Rechte stukken van een waterleidingen zijn snel geïsoleerd, je kan met gemak het isolatiemateriaal om de buis schuiven vanwege de handige opening aan de zijkant.

Wanneer je de goede diameter hebt gekocht past dit precies om de leiding heen en zit er geen extra ruimte meer tussen. Klik vervolgens de isolatiebuis dicht met de sluitstrip of plak ze af met tape.

Als alle buizen met isolatiemateriaal bedekt zijn is het de bedoeling dat je alle overgebleven naden en kieren dichtplakt met tape.

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 8 minuten geleden een offerte aangevraagd.X