Water besparen in huis | Ikknapmijnhuisop.nl

Water besparen in huis

water besparen in huis

Een manier om snel te besparen op je woonlasten is water besparen in huis. Door op te letten en meer bedachtzaam met het waterverbruik in huis om te gaan kan je besparen en het is natuurlijk beter voor het milieu. Nederland hoort tot de bevoorrechte landen waar je water ‘gewoon’ uit de kraan kunt drinken.

Behalve dat we ons water gebruiken om de dorst te lessen gebruiken we het ook om het toilet door te spoelen, de afwas te doen, een bad te nemen, te douchen en de tuin mee te sproeien. In dit artikel geven we een aantal simpele tips over water besparen in huis.

Water besparen in huis

We kunnen in huis het meest  en het snelst besparen op water dat we gebruiken om mee te douchen of te badderen. Dit kan je al doen zonder enige materiële aanpassingen. Door gewoon de douche tijd te verkorten naar ongeveer 5 minuten kan het gemiddelde huishouden in Nederland al veel besparen op het waterverbruik in huis. Een andere simpele manier voor de bad liefhebbers is het bad minder vol te laten lopen. 

Wanneer je meerdere kinderen hebt die je in bad wilt doen kan je ze samen laten badderen of het water hergebruiken. Behalve dat je hiermee water bespaart zal het ook een positief effect hebben op het energie verbruik in huis, omdat bij deze vormen van watergebruik het water verwarmt moet worden.

Door gebruik te maken van een spaardouchekop bijvoorbeeld een uit de Grohe EcoJoye serie. Creer je het lekkere douche gevoel alleen dan wel met minder waterverbruik. De douchetijd verkorten scheelt het meest maar een combinatie van een spaardouchekop en korter douchen zet pas echt zoden aan de dijk.

Vandaag zijn er afwasmachine op de markt die met minder dan 10 liter water uw vaat doen blinken. Ook uw wasmachine heeft wellicht een eco-programma en/of werkt met gerecupereerd regenwater. Ook de toiletten spoelen we meer en meer door met regenwater. De grote slokop blijft dus het sanitair warm water in de badkamer.

Regenwater gebruiken

Om het toilet door te spoelen en de tuin te bewateren hoef je natuurlijk niet perse schoon drinkwater te gebruiken. er zijn diverse systemen op de markt om regenwater op te vangen en te hergebruiken. (AQUA technic regenwater systemen een ruim assortiment aan producten voor het zuiveren, filteren en verpompen van het hemelse regenwater)

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 30 minuten geleden een offerte aangevraagd.X