Bouwbedrijf kiezen | Wie mag mijn huis verbouwen

Bouwbedrijf kiezen

Bouwbedrijf kiezen

Een bouwbedrijf kan zorg dragen voor de bouw of verbouwen van je huis. Bij een grote nieuwbouw of het verbouwen van je huis komt ontzettend veel  kijken. Het is daarom belangrijk dat alles in goede banen wordt geleid. Een van de betere manieren om dit te doen is een bouwbedrijf in te schakelen.

Meteen weten waar je aan toe bent? Vraag dan via deze site direct gratis en vrijblijvend bouwbedrijf offertes aan en vergelijk zo verschillende aannemers en klusbedrijven in de regio.

Aannemer prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van aannemers uit je regio!

Een bouwbedrijf heeft vaak alle kwaliteiten van bouwen en verbouwen onder zijn eigen dak, dat wil zeggen dat voor zowel constructiewerk als timmer- of tegelwerk de juiste vakmannen aan de slag gezet worden.

Er zijn veel bouwbedrijven in Nederland deze bouwbedrijven kunnen veel verschillen van elkaar. Een bouwbedrijf in Amsterdam kan bijvoorbeeld een heel andere mentaliteit hebben dan een bouwbedrijf in Brabant. Oriënteer je dus goed met welk bouwbedrijf  je wilt samenwerken.

Bouwbedrijf kiezen

Bij de keuze van een bouwbedrijf is het belangrijk dat je vertrouwen hebt in het bouwbedrijf. Kijk bij de selectie naar de ervaring van het bouwbedrijf, vraag referenties op en kijk naar de projecten die al door dit bouwbedrijf zijn gerealiseerd. Meestal werkt een bouwbedrijf niet alleen in één omgeving, maar ook ver daarbuiten. Vraag dus ook even of de aannemer regionaal of landelijk bouwt en of hij of zij met (vaste) aannemers werkt

Overeenkomst met een bouwbedrijf

Op het moment dat je een contract afsluit met een bouwbedrijf zorg er dan voor dat alle financiële en overige afspraken vastliggen op papier (getekend en wel). Dit is voor beide partijen erg belangrijk zowel de klant als een bouwbedrijf weet waar hij of zij aan toe is en wat van de partij wordt verwacht. Het is sowieso goed om in de overeenkomst  op te nemen hoelang de bouw of verbouwing van de woning gaat duren en wat de kosten zijn.

Tips:

  • Het komt vaak voor dat een bouwbedrijf tegen meerwerk aanloopt (oftewel werk wat gedaan moet worden wat niet in de overeenkomst is omschreven) het is goed om voor dit meerwerk van tevoren een uurprijs af te spreken zodat ook de beide partijen dus uzelf en een bouwbedrijf weten waar je aan toe bent.
  • Zorgen voor het bouwbedrijf zodra ze aan de slag gaan met een bouwplan werken die systematisch wordt uitgevoerd. Mocht je om wat voor reden dan ook (bouwbedrijf failliet) naar een ander bouwbedrijf overstappen dan weet dit bedrijf in ieder geval wat er is gebeurd en waar ze verder kunnen gaan met bouwen of verbouwen van uw huis.

Bouwverzekering

Het is vanzelfsprekend dat de woning verzekerd moet zijn. Het bouwbedrijf aannemer draagt tijdens de bouw het risico tijdens het verbouwen van uw huis heeft u ook wat aan een bouwverzekering. 

Bouwbedrijf prijzen vergelijken

Goede aannemer of bouwbedrijf nodig? Vraag hieronder geheel gratis en vrijblijvend verschillende offertes aan en vergelijk!

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 6 minuten geleden een offerte aangevraagd.X