BouwGarant | Verbouwen met BouwGarant

Verbouwen met BouwGarant

Verbouwen met Bouwgarant

Ga  je je huis verbouwen? Wanneer je je huis gaat verbouwen kun je het beste samenwerken met een bij het BouwGarant aangesloten aannemer of bouwbedrijf. In dit artikel leggen we uit waarom:

“BouwGarant creëert vertrouwen tussen opdrachtgever en bouwondernemer”

BouwGarant is het grootste keurmerk in de bouw van Nederland met 1700 aangesloten bouwbedrijven. Al deze bedrijven worden periodiek getoetst en voldoen aan eisen op het gebied van vakmanschap, kwaliteit en betrouwbaarheid. Lees meer op hun site: http://www.bouwgarant.nl 

Bouwgarant:

Stichting BouwGarant is in 1995 opgericht met als doel opdrachtgevers meer zekerheid en vertrouwen te bieden bij het inschakelen van een bouwbedrijf. Hiervoor is destijds een garantieproduct ontwikkelt, exclusief voor de BouwGarant-deelnemers.

Na de oprichting van BouwGarant werd de vraag naar een betrouwbaar keurmerk in de bouw steeds sterker. In 2003 is het kwaliteitslabel BouwGarant opgericht. Hiervoor is een aantal labelvereisten op het gebied van kwaliteit, ervaring en vakmanschap opgesteld welke zijn opgenomen in de Beoordelingsrichtlijn. Vanaf 2003 worden alle deelnemers van BouwGarant periodiek getoetst door twee onafhankelijke organisaties.

In 2008 is Stichting BouwGarant op uitnodiging van het Ministerie van EZ doorgelicht en beoordeeld door de Raad voor Accreditatie. De uikomst was zeer positief: een erkenning voor het keurmerk BouwGarant. Meer informatie hierover vind je op consuwijzer.nl

Mijlpaal BouwGarant:

1 september 2010 is een volgende mijlpaal voor BouwGarant. Op deze datum is de Geschillencommissie Verbouwingen gestart op initiatief van Stichting BouwGarant, de Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis. De komst van de Geschillencommissie Verbouwingen betekent een laagdrempelig loket voor het beslechten van geschillen tussen consumenten en bouwbedrijven.

BouwGarant Quick Scan:

In 2011 heeft BouwGarant haar dienstverlening uitgebreid met de BouwGarant Quick Scan. Een deskundige doet op locatie een bindende uitspraak zodat de weg naar de Geschillencommissie kan worden voorkomen. In korte tijd heeft deze dienst zichzelf al ruimschoots bewezen.

Bestuur Bouwgarant:

Stichting BouwGarant heeft een bestuur dat bestaat uit vertegenwoordigers van de aangesloten bedrijven. Het secretariaat is gevestigd in het Bouwhuis te Zoetermeer. Kenmerken van de werkwijze van BouwGarant zijn: slagvaardig, transparant, proactief en klantgericht. Rob de Groot is algemeen manager van Stichting BouwGarant.

Beleid BouwGarant:

Speerpunten in het beleid van BouwGarant zijn het doorontwikkelen van het zekerheidsconcept, het bieden van optimale dienstverlening aan zowel opdrachtgevers als deelnemers en het informeren van de markt over het BouwGarant keurmerk.

Branchevereniging Bouwend Nederland:

BouwGarant onderhoudt nauwe banden met de branchevereniging Bouwend Nederland en maakt zich al meer dan 15 jaar sterk voor (ver)bouwend Nederland.

BouwGarant voordelen:

  • Juiste diploma’s en verzekeringen: Iedereen kan zich aannemer noemen. Maar BouwGarant-aannemer word je alleen als je over de juiste diploma’s en verzekeringen beschikt. Je weet dus zeker dat je een ervaren vakman inschakelt die zijn zaken op orde heeft.
  • Aantoonbare ervaring: BouwGarant-aannemers hebben aantoonbare ervaring in de bouw. Daardoor weten zij welke aanpak tot het beste resultaat leidt en kunnen ze je goed adviseren.
  • Duidelijke afspraken: De BouwGarant-aannemer zet samen met jou alle afspraken op papier. Van offerte tot en met de oplevering. Je komt dus niet voor verrassingen te staan.
  • Kwaliteitscontroles: BouwGarant-aannemers worden regelmatig getoetst door een onafhankelijke instantie. Alleen bedrijven die aan alle eisen voldoen, mogen het BouwGarant-keurmerk dragen.
  • Garantie: je kunt kiezen voor extra zekerheid door garantie af te sluiten. Let op: je bent zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van deze garantie. Meer info.
  • Uitgebreide klachtregeling: BouwGarant kent een uitgebreide regeling waarbij het snel en adequaat oplossen van de klacht centraal staat. De BouwGarant Quick Scan is hier een voorbeeld van, hierbij doet een onafhankelijk deskundige op locatie een bindende uitspraak. 
  • Geschillencommissie: Samen met de Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis heeft BouwGarant de Geschillencommissie Verbouwingen opgericht. Heb je een probleem met je aannemer? En je komt er samen niet uit, ook niet na bemiddeling door BouwGarant. Dan kun je terecht bij de onafhankelijke geschillencommissie.

Heb je een goede en betrouwbare aannemer nodig en wil je tot wel 40% besparen? Vraag hieronder offertes aan en vergelijk!

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 11 minuten geleden een offerte aangevraagd.X