Waarom een bouw verzekering? | Huis verbouwen verzeker je!

Waarom een bouw verzekering?

Waarom een bouw verzekering?

Je kan je voor nagenoeg alle onverwachte gebeurtenissen in het leven verzekeren. Dit betreft zaken die je schade kunnen toebrengen op materieel of persoonlijk gebied. Als je het huis gaat verbouwen, renoveren of opknappen wordt er niet vaak aan de verzekering van dit project gedacht.

Dit terwijl er wel schade kan optreden en er veel kosten mee gepaard kunnen gaan (verbouwing huis financieren). In de meeste gevallen gaat iedereen ervan uit dat alles loopt zoals het moet (vaak is dit ook gewoon zo) in dit artikel gaan we in op het nut van een bouw verzekering bij je huis verbouwen.

Kosten van een bouw verzekering

Het besluit om een bouw verzekering bij je huis verbouwen af te sluiten is een afweging van de te betalen premie en de mogelijke schade die er eventueel kan optreden. Maar wat als er tijdens een verbouwing een partij vloerdelen van €3.000 euro beschadigt en deze niet gedekt is? Dit risico is reëel aanwezig wanneer men verbouwt.

Het belang van verzekeringen bij je huis verbouwen of je huis renoveren wordt vaak onderschat of men is zich niet bewust van het belang. Alles valt of staat natuurlijk met de kosten van een bouw verzekering. De kosten van een bouw verzekering voor je huis verbouwen zitten op enkele honderden euro’s per jaar (gedurende de gehele periode van je huis verbouwen).

Als we kijken naar de situatie die hierboven is beschreven waarbij er parketvloer delen (t.w.v. €3.000) zijn beschadigd, dan komt in dat  geval  een bouw verzekering ontzettend goed uit. Het opstellen van een bouw verzekering is maatwerk. Overleg daarom met een adviseur of ga langs bij een verzekeringsmaatschappij.

Verschillende soorten bouw verzekeringen

Er zijn meerdere soorten bouw verzekeringen, met andere woorden verzekeringen die schade aan, door of tijdens je huis verbouwen dekken. Er zijn ook specifieke verzekeringen alleen bestemd voor de verbouw, maar ook wat algemenere verzekeringen die ook gelden bij bouwwerkzaamheden.

De Bouwverzekering

De bouwverzekering is een verzekering voor particuliere bouwwerkzaamheden. Je huis verbouwen is een grote klus. Je kan denken aan: het plaatsen van een aanbouw, dakkapel of het verbouwen van de keuken of badkamer. Dit gaat natuurlijk gepaard met de nodige risico’s. Voor schadegevallen tijdens je huis verbouwen biedt de bouw verzekering een uitgebreide dekking.

Een CAR verzekering

Huur je een aannemer in voor je huis verbouwen? Dan kan je de CAR-verzekering (Construction All Risks) gebruiken. Deze verzekering dekt de schade die de aannemer tijdens de verbouwing van je huis veroorzaakt aan het werk of aan jouw/andermans eigendommen.

Een rechtsbijstandverzekering

Als je tijdens je huis verbouwen problemen krijgt met de buren of je huis verbouwen verloopt  niet zo soepel door de aannemer dan kan je jezelf terug vinden in een juridisch conflict. Speciaal hiervoor is de Rechtsbijstandverzekering. Deze verzekering dekt de kosten van de juridische procedure en rechtsbijstand. Vaak kun je de specifieke bouw verzekering in modules afsluiten.

Tip: Kies in elk geval voor een rechtsbijstandverzekering met de module Wonen. Bijna elke grote verzekeraar heeft wel een rechtsbijstandverzekering.

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 17 minuten geleden een offerte aangevraagd.X