Dakkapel isoleren | Isolatie prijzen vergelijken

Dakkapel isoleren

Dakkapel isoleren

Dakkapel isoleren. Met goede dakkapel isolatie kan je veel op de energiekosten besparen. Dit is dan ook de voornaamste reden om op de juiste manier je dakkapel te (laten) isoleren. Het bouwbesluit stelt helaas maar een aantal minimale eisen aan de verschillende isolerende maatregelen.

Als je dus een extra energiezuinige dakkapel wilt let dan met name op de isolatiewaarde van het isolatiemateriaal wat wordt gebruikt. Uiteraard geldt hier namelijk, hoe hoger de isolatiewaarde is, hoe meer energie je bespaart!

Vraag gratis en vrijblijvend dakkapel isoleren informatie en prijzen op van verschillende bedrijven in de regio via deze site.

Dakkapel prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Dakkapel isoleren – Buitenkant dakkapel isoleren

Voor een goede dakkapel isolatie zijn een aantal zaken zeer belangrijk. Allereerst moet u erop letten dat tussen de isolatie en de gevelbekleding een ruimte (spouw) zit van minimaal 25-30 mm. Vervolgens moet er een waterwerende en damp doorlatend folie tegen de buitenzijde van de stijlen bevestigd worden. Deze folie beschermt de isolatie tegen regenwater, en zorgt er tevens voor dat vocht van binnen uit de dakkapel naar buiten kan verdampen. Let erop dat je het folie door laat lopen tot over het dakbeschot.

Dakkapel isoleren – Binnenkant dakkapel isoleren

Om de binnenkant van je dakkapel te isoleren kan je ervoor kiezen om de isolatie aan te brengen tussen de dakplaat en de dakbedekking of je kan ervoor kiezen om de isolatie aan te brengen aan de onderzijde van het dakbeschot. De eerste optie, isolatie aanbrengen tussen de dakplaat en de dakbedekking heeft in de meeste gevallen de voorkeur. Met deze optie voorkom je namelijk dat er geen condensvorming aan de binnenkant van je dakkapel zal ontstaan.

Kies je er toch voor om de isolatie aan de onderzijde van het dakbeschot aan te brengen, dan zal je de isolatie zorgvuldig moeten voorzien van dampremmende folie. Voorkom in elk geval dat er bij het aanbrengen van de isolatie vochtinsluiting plaatsvindt en zorg ervoor dat eventuele luchtlekken afgedicht worden. Om een goede ventilatie te stimuleren kan je gebruikmaken van een ventilatierooster in de beglazing of een dakkapel kopen met ramen die je op een ventilatiestand kunt zetten. Wil je weten wat de prijzen zijn van een nieuwe dakkapel lees dan het artikel dakkapel kosten hier.

Dakkapel isoleren – Informatie en prijzen vergelijken 

De kosten voor dakkapel isolatie zijn zo terug verdiend! wil je weten wat de kosten voor dakkapel isolatie zijn, dan raden wij je aan om verschillende gratis dakkapel isolatie offertes aan te vragen bij bedrijven uit de regio.

Door het onderstaande formulier in te vullen weet je meteen waar je aan toe bent en kan je beginnen met het vergelijken van de beste isolatie bedrijven uit de regio

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 19 minuten geleden een offerte aangevraagd.X