Duurzaam huis Verbouwen | Besparen op energie

Duurzaam huis verbouwen

Duurzaam huis verbouwen is de trend

Duurzaam huis verbouwen: De trend op het moment is om je huis duurzaam te verbouwen. Dit is niet alleen goed voor het milieu maar het scheelt ook in de maandelijkse kosten.

Verschillende bedrijven promoten het duurzaam verbouwen, zoals gezegd hebben veel partijen hier baat bij namelijk: de leverancier, het milieu en natuurlijk jij als gebruiker.

Duurzaam wonen heeft zijn geitenwollensokken status (niets mis mee) kwijt geraakt en is daarom nu inzetbaar op een veel breder publiek vandaar dat duurzaam verbouwen een trend (aan het worden) is.

Duurzaam verbouwen prijzen vergelijken doe je gratis en vrijblijvend via deze site! Door verschillende offertes aan te vragen ben je direct in contact met de beste aannemers uit de regio.

Aannemer prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van aannemers uit je regio!

Duurzaam huis verbouwen draait om energiebesparing:

Bij duurzaam bouwen wordt er rekening gehouden met milieu door tijdens de verbouwing van het huis, duurzame materialen te gebruiken en te werken aan duurzame oplossingen die energie besparen.

Energie besparen doe je bijvoorbeeld door goed te isoleren in huis, maar er moet natuurlijk ook nog geademd worden, vandaar dat goede en gezonde ventilatie van de woning een vereiste is. Bij isoleren en duurzaam verbouwen wordt er natuurlijk ook gelet op de gezondheid van de bewoners die in een duurzame woning leven.

Niet alleen het verbouwen van je huis kun je duurzaam doen, maar ook het slopen voor het verbouwen van je huis kan duurzaam. Duurzaam slopen houdt in dat de materialen die vrijkomen bij de sloop worden gerecycled. En let op het gebruik van de bouwmaterialen. Als laatste is het belangrijk dat ze voorkomen dat de grondstoffen voor bouwmaterialen niet uitgeput raken.

Subsidie duurzaam verbouwen:

Duurzaam verbouwen verdient zich op de lange termijn wel terug omdat het energieverbruik in de woning omlaag gaat en dus ook energierekeningen lager uitvallen.

De investering van duurzaam je huis verbouwen is wel hoger dan standaard je huis verbouwen. Daarom heeft de Rijksoverheidsubsidies in het leven geroepen om duurzaam je huis te verbouwen.

Duurzaam wonen door:

  • Het gebruik van zonnepanelen
  • Zuinige HR-verwarmingsketels
  • Isolatieglas
  • Spouwmuurisolatie
  • Watergebruik in huis (GROHE EcoJoy)
  • Duurzame LED verlichting

Eisen duurzaam je huis verbouwen

Er zijn een aantal regels verbonden aan het duurzaam verbouwen. In een bouwbesluit staan de minimale bouwtechnische voorschriften waaraan duurzame woningen moeten voldoen. Je kunt hierbij denken aan veiligheid, gezondheid, bruikbaarheid, milieu en energiezuinigheid.

Er zijn verschillende soorten strategieën die je kunt gebruiken bij het ontwerpen van een duurzaam huis. Zo heb je Trias Energetica, een van de meest bekende strategieën.

Hierbij richt je vooral de aandacht op energiebesparing. Ook heb je Trias Ecologica, hierbij ontwikkel je een stappenplan voor duurzaamheid. People-, planet-, profit-benadering, hierbij is het belangrijk dat er evenwicht komt tussen mensen, aarde, leefmilieu en de economie. Het moet dus duurzaam zijn, maar het moet ook prettig zijn om in te wonen.

Daarnaast heb je ook nog industrieel, flexibel en demontabel bouwen, hierbij gaat het niet alleen om het gebouw zelf, maar ook om het bouwproces en de organisatie ervan. Cradle to Cradle, een strategie die ervan uitgaat dat alle gebruikte materialen weer worden gerecycled.

Prijzen vergelijken en informatie opvragen

Goede ‘duurzame’ aannemer nodig? Vraag hieronder geheel gratis en vrijblijvend verschillende offertes aan en vergelijk!

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 9 minuten geleden een offerte aangevraagd.X