Elektricien kosten | Vergelijk prijzen en bespaar!

Elektricien kosten

Elektricien kosten

Het inschakelen van professionele hulp is soms een must. De groepenkast is kapot, het stopcontact werkt niet meer of er is iets anders aan de hand waar je een elektricien voor nodig hebt. In dat geval is het wel zo handig om te weten hoeveel je voor zulke diensten kwijt bent.

Natuurlijk is dit grotendeels afhankelijk van de elektricien die je in dienst neemt, maar we kunnen wel een handig overzicht bieden over de elektricien kosten waar je op kunt rekenen. Zo weet je in ieder geval alvast wat je kunt verwachten en op basis hiervan een keuze maken voor de juiste vakman.

Elektra prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van elektriciens uit je regio!

De kosten van een elektricien zijn bovendien samengesteld uit verschillende delen. Hieronder geven we je een kort overzicht van welke kosten dit precies zijn.

Uurtarief elektricien:

Gecertificeerde elektriciens rekenen meestal op basis van een uurtarief. Dit uurtarief is geheel afhankelijk van de elektricien in kwestie, maar ligt over het algemeen tussen dertig en vijftig euro per uur. Natuurlijk zijn er ook elektriciens die minder rekenen dan dit, maar dan geldt de vraag of de kwaliteit van de werkzaamheden ook goed genoeg is.

Is er sprake van meerwerk, dan kunnen dezelfde elektriciens vaker een hoger tarief per uur berekenen. Vaak berekent de elektricien van te voren het aantal uren hij nodig denkt te hebben om de klus te klaren. Soms komt het echter wel voor dat dit niet voldoende is, en betaal je uiteindelijk uiteraard meer.

Iemand in loondienst rekent vaak ook minder per uur dan een zelfstandige elektricien, dit heeft allemaal te maken met de hoeveelheid werk op dat moment. Hou er wel rekening mee dat het uurtarief exclusief BTW is. V

oor dit soort werkzaamheden betaal je er nog 21% BTW bovenop. Het is dan wel zo handig om op de offerte te controleren of het tarief inclusief of exclusief BTW is. Ben je er niet helemaal zeker van, vraag de elektricien dan om de totale prijs met belastingen. 

Materialen en overige kosten

Naast het uurtarief komen er nog andere kosten kijken wanneer je een elektricien inhuurt. Deze kosten zijn geheel afhankelijk van de klus die je wilt laten doen. Wil je bijvoorbeeld een groepenkast vervangen, dan kun je rekenen op een aantal honderden euro’s extra. 

Stopcontacten, lichtschakelaars en andere materialen zijn niet duur, maar alles tezamen kunnen ook deze kosten oplopen. Vraag de elektricien daarom van te voren om je een inschatting te geven van de kosten die nodig zijn voor de materialen.

Ook voorrijkosten behoren niet tot het uurtarief, maar moeten extra betaald worden. Vaak worden deze al op de offerte aangegeven, maar ook niet altijd. Het is daarom altijd handiger om een elektricien in te huren die dicht bij je in de buurt zit, zodat je zoveel mogelijk op de voorrijkosten kunt besparen. 

Ten slotte wil je natuurlijk de beste prijs krijgen. Het is altijd een aanrader om meerdere offertes aan te vragen, zodat je goed kunt vergelijken. Let daarbij ook op de eventuele materialen die gebruikt worden, zodat je er zeker van bent dat je niet alleen voor het goedkoopste kiest, maar ook de beste waarde krijgt. Door het onderstaande formulier in te vullen kan je meteen beginnen met vergelijken:

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 38 minuten geleden een offerte aangevraagd.X