Dakbedekking vervangen | Ikknapmijnhuisop.nl

Dakbedekking vervangen

Dakbedekking vervangen

Vroeg of laat moet het er dan toch van komen. De dakbedekking vervangen. Met een nieuwbouwhuis hoef je je hier nog niet zo druk om te maken.

Wanneer je al een wat oudere woning hebt, is de dakbedekking vervangen vaak geen overbodige luxe.

Via deze site kun je gratis en vrijblijvend meer informatie en prijzen opvragen bij verschillende bedrijven uit de regio met één druk op de knop. 

Dakbedekking prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van dakdekkers uit je regio!

Dakbedekking vervangen:

Het is belangrijk dat het dak van je huis in goede staat verkeerd. Een klein mankement kan grote gevolgen hebben. Laat je dakbedekking van tijd tot tijd dus controleren.

Door dakbedekking op tijd te vervangen voorkom je een hoop gedoe. Denk bijvoorbeeld aan lastige dak lekkages. Een daklekkage kan voor veel waterschade zorgen in huis.

Behalve dit zijn er ook voordelen om je dakbedekking te vervangen. Er is op wat oudere daken vaak winst te behalen op de isolatiewaarde. Doordat de nieuwe dakbedekking beter isoleert, zal het schelen in de energie kosten.

Controleren van je dakbedekking:

Veel bedrijven controleren je dak gratis op problemen, slijtage en beschadigingen. Op deze manier kom je erachter of je dakbedekking vervangen moet worden.

Het bedrijf dat de inspectie uitvoert kan ook meteen een prijs geven voor de reparatie of het vervangen van je dakbedekking.

Welke prijs je ook krijgt, we raden je altijd aan om dakspecialisten te vergelijken. Dit kan uiteindelijk nog veel geld schelen.

Voordelen dakbedekking vervangen:

Tegenover de kosten van je dak vervangen staan vanzelfsprekend ook voordelen:

  • Bescherming tegen vocht en kou van buitenaf
  • bescherming tegen waterschade
  • Duurzame, betere materialen
  • Verbeterde isolatie (scheelt in energie kosten)
  • Waarde vermeerdering van de woning 

Wanneer een gedeelte van het dak nog goed is dan hoef je dit natuurlijk te laten vervangen. Alleen de gedeelten die aan vervanging toe zijn moeten worden aangepakt.

Dit kan bestaan uit een dak reparatie of een gedeelte van dakbedekking vervangen.

Kosten dakbedekking vervangen:

Om een goed inzicht te krijgen in de kosten die gemaakt moeten worden om je dakbedekking te vervangen raden we je aan om offertes aan te vragen. Via onze site kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen waar vervolgens 5 dakbedekkingsbedrijven uit de regio op zullen reageren met meer informatie en een scherpe prijs. 

Dakbedekking prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van dakdekkers uit je regio!

Met deze informatie en prijzen heb je meteen een richtprijs waar je op in kan gaan of die je kan gebruiken om verder te oriënteren.

De kosten voor dakbedekking worden meestal in vierkante meters aangegeven. Verder gaat het vooral om de kosten voor het vervangen van een bestaande dakbedekking en niet zozeer het compleet bouwen van een dak. 

Kosten dakbedekking vervangen bitumen:

Gemiddeld liggen de kosten voor het vervangen van een bitumen dak zo rond de € 35 tot € 55 per uur. Omgerekend naar kosten per vierkante meter is dat grofweg € 40 € 50.

De kosten voor bitumen leggen zijn afhankelijk van de dikte van de gebruikte bitumen, het gehanteerde uurtarief door de vakman zelf en bijvoorbeeld het al dan niet afvoeren van de oude bitumen.

De levensduur van bitumen varieert tussen de ongeveer 15 – 20 jaar.

De kosten dakbedekking met dakpannen:

Een pannendak vervangen is niet goedkoop! De kosten voor een pannendak bestaan natuurlijk uit de kosten/kwaliteit van de dakpannen, de kosten voor dakdekker, stijger, materialen, isolatie en afwerking.

Een eenvoudig dakpan kost zo rond de 3 euro. De kosten voor dakpannen aan de gevel (gevelpannen tot boven de € 10). Indien u de dakpannen laat vervangen door de dakdekker hou dan rekening met een bedrag tussen de € 90,- en € 110 per vierkante meter.

De levensduur van een pannendak bedraagt zo’n 30 -35 jaar mits goed gelegd en onderhouden.

De dakbedekking kosten voor een rieten dak:

Een rieten dak kost zo’n € 90 tot € 100 per strekkende meter. Zaken als het verwijderen en afvoeren van het oude riet hebben flink invloed op de prijs. Ook de vorm van uw dak speelt mee. Bron verbouwing.nl 

Dakbedekking prijzen vergelijken:

Door het onderstaande formulier in te vullen ontvang je direct meer informatie en prijzen van dakbedekking specialisten uit de regio.

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 9 minuten geleden een offerte aangevraagd.X