Tegel vervangen | Badkamer opknappen | Tegelwerk Prijzen

Tegel vervangen

tegel vervangen

Tegel vervangen: Wanneer er tegels kapot zijn gegaan in de badkamer, toilet, keuken of ergens anders in huis bijvoorbeeld de tegelvloer kan je flink balen. De tegelvloer heeft je immers geld gekost of is geld waard. 

De waarde en het genieten van het tegelwerk zal een stuk minder zijn wanneer je oog telkens valt op een kapotte tegel of erger nog tegels. In dit artikel beschrijven we hoe een tegel vervangen in zijn werk gaat.

Wil je weten wat de kosten zijn voor een tegel vervangen of wil je gratis meer informatie opvragen bij verschillende bedrijven uit de regio? Vraag dan via deze site tegel vervangen prijzen en informatie aan.

Badkamer specialisten vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Tegel vervangen

Een beschadiging van een tegel kan op vele manieren ontstaan. Meestal gaan de tegels in de badkamer kapot doordat er iets op de tegels valt. In sommige gevallen gaat tegels kapot doordat er teveel druk op de tegelvloer staat. Wanneer dit laatste vermoedt later dan een vakman naar de tegelvloer kijken en de tegel vervangen. (badkamer tegelen kosten)

Het tegelwerk opknappen door beschadigde tegels te vervangen is een klus die je eventueel zelf zou kunnen uitvoeren. Een tegel vervangen is niet iets wat je elke dag doet vandaar dat het geen gek idee is om deze klus uit te besteden of in ieder geval de prijzen van een tegel vervangen op vraagt. Wanneer je het besloten om zelf de tegels te gaan repareren maakt dan gebruik van de onderstaande tips.

Het mooiste is om de bestaande tegel te vervangen met een exact zelfde tegel. De meeste tegelzetters houden er rekening met een tegel vervangen in de toekomst en laten daarom wat reservetegels achter. Wanneer geen reserve tegels hebt gij op zoek naar een tegel die het beste past bij de rest. 

(Tip: Wanneer de kapotte tegel in het zicht zit en je hebt geen reserve tegen meer, dan kan je op een plek die minder in het zicht zit een goede tegel los halen en deze gebruiken voor een tegel vervangen. De nieuw gekochte tegel die niet helemaal bij de vloer past plaats je dan op de plek waar je de goede tegel hebt weggehaald)

Tegel vervangen in stappen

  • Slijp met een slijptol met een schijf speciaal voor steen de voegen rondom de kapotte tegel in (let op niet te diep)
  • Hak vervolgens de tegel kapot met hamer en beitel of schroevendraaier (pas op voor omliggende tegels dat deze niet beschadigen, en gebruik bij een tegel vervangen een bril)
  • Wanneer de tegel verwijderd is schraap je de ondergrond goed schoon
  • Vervolgens breng je tegellijm aan op de nieuwe tegel en plak je deze op de open plek.
  • Laat nu wat tijd over zodat de lijm goed kan drogen
  • Begin met het voegen van de tegel (Tip: Veeg bij een tegel vervangen de voeg wat uit over omliggende tegels en voegen zodat de kleur mooi overloopt)

Tegel vervangen kosten

Wil je weten wat het tegelwerk in je badkamer gaat kosten? vraag dan meteen via het onderstaande formulier gratis en geheel vrijblijvend tegelwerk offertes aan van de beste en scherpst geprijsde tegelzetters uit de regio! op deze manier kan je beslissen of je het zelf gaat doen of toch laat uitvoeren! 

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is zojuist een offerte aangevraagd.X