Marmoleum vloer repareren | Vinyl vloer repareren

Linoleum (Marmoleum) en vinyl repareren

Marmoleum vloer repareren

Bij het verbouwen of opknappen van je huis kan het gebeuren dat er beschadigingen in de linoleum (marmoleum) of vinyl vloer gerepareerd moeten worden.

Of deze beschadigingen nu ontstaan zijn voor- of tijdens het verbouwen of opknappen van je huis, de vraag is: hoe repareren we dit? Niet te diepe krassen in linoleum kun je gelukkig minder zichtbaar maken, zodat de beschadiging minder opvallen.

Marmoleum vloer repareren

Wat heb je nodig:

 • Een stuk gelijke marmoleum vloer
 • Fijn schuurpapier
 • Een scherp mes
 • Een bakje (om lak met marmoleum schraapsel te mengen)
 • Cellulose lak

Een van de manieren waarop je een marmoleum vloer het beste kunt repareren is door het oppervlak van de marmoleum vloer met fijn schuurpapier te schuren. Het schuren van de marmoleum vloer zorgt ervoor dat de beschadiging iets minder zichtbaar wordt en in het geheel wordt opgenomen, je maakt de beschadiging eigenlijk iets erger en groter.

Zodra je het oppervlak van de marmoleum vloer hebt geschuurd rondom de beschadiging, kun je beginnen met het opvullen van de beschadiging.

Dit doe je door eerst wat marmoleum toplaag van de resten af te schrapen en het schraapsel te bewaren in een bakje om dit vervolgens te mengen met kleurloze celluloselak.

Zodra dit gemengd is tot een goed strijkbare substantie kun je dit, nadat je de marmoleum  vloer goed schoon- en vetvrij hebt gemaakt, op de beschadiging aanbrengen.

Zorg dat er geen celluloselak op de vloer komt waar dat niet nodig is. Dit kun je voorkomen door de plekken rondom de beschadiging af te plakken met tape. Nadat je de cellulose lak met marmoleum schraapsel hebt aangebracht op de beschadiging, laat je het uitharden.

Zodra de substantie is uitgehard kun je met fijn schuurpapier het oppervlak meer vlak erg wat maken. Op deze manier is de beschadiging niet helemaal weg, maar in ieder geval een stuk minder zichtbaar.

Kras in Vinyl vloer repareren

Wat heb ik nodig:

 • Lasmiddel voor Vinyl vloeren
 • Materiaal om (eventueel) te polijsten

Krassen in de vinyl vloer kunnen worden aangepakt met behulp van lasmiddel. Zorg ervoor dat het oppervlak goed vetvrij gemaakt is voordat je het bewerkt met lasmiddel.

Nadat het lasmiddel is uitgehard kun je indien nodig het polijsten. Zorg er ook hier weer voor dat het lasmiddel alleen op de beschadiging komt. Je kunt het voorkomen door het gebied rondom de beschadiging even af te plakken met tape.

Grote beschadiging in vinyl vloer herstellen

Wat heb ik nodig:

 • Een stuk vinyl vloer (groter dan het beschadigde deel)
 • Een scherp mes
 • Vinyl vloer lijm

De grote beschadiging in de Vinylvloer kun je het beste herstellen door er een nieuw stuk Vinyl vloer in te leggen. Leg het nieuwe stuk Vinyl vloer zo neer,  dat de eventuele patronen in de vloer goed doorlopen.

Zodra het stuk goed is neergelegd plak je het stevig vast met tape en snij je met een scherp stanleymes het stuk wat nodig is (door beide lagen heen).

Verwijder het oude en beschadigde stuk Vinyl vloer en leg het precies op maat gesneden Vinyl vloer stuk ervoor in de plaats.

Marmoleum vloer laten repareren

Deze klus voordelig uitbesteden? Vraag door het onderstaande formulier in te vullen gratis en vrijblijvend meer informatie en prijzen op bij verschillende bedrijven uit de regio.

Interessant artikel?
 • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
 • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
 • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 18 minuten geleden een offerte aangevraagd.X