Zelf Marmoleum leggen | Marmoleum vloer zelf doen of laten leggen?

Zelf Marmoleum leggen

Zelf marmoleum leggen

Marmoleum zelf leggen: Een marmoleum vloer in de vorm van klikpanelen (banen of tegels) kun je als je handig bent zeker zelf leggen.

Maar kijk ook eens naar opties om het door een bedrijf te laten leggen er zijn soms aanbiedingen waarbij het gratis gebeurt bij aankoop van een Marmoleum vloer.

Vormen van marmoleum

Marmoleum is te koop in enkele vormen. Je kent ongetwijfeld de traditionele vorm van banen van 2 meter breed. Tegenwoordig zijn er ook klikpanelen in de vorm van tegels en stroken.

Het marmoleum is hierbij aangebracht op panelen van HDF met kurk. Men kan hiermee ook patronen leggen. De klikpanelen zijn er in verschillende maten: 30 bij 30 cm, 33,3 bij 33,3 cm, 50 bij 50 cm en stroken van 90 bij 30 cm. Daarnaast zijn er talloze decoratieve mogelijkheden met deze marmoleum panelen.

Duurzaamheid en kwaliteit van Marmoleum

Zeker voor wat betreft duurzaamheid scoort de  marmoleum vloer ontzettend hoog en dat voor nog een redelijke prijs ten opzichte van de andere soorten vloerbedekking.

Marmoleum kan zeker 20 jaar mee (tenminste bij goed onderhoud). Dit is al vijf jaar langer dan de fabrieksgarantie op marmoleum die zit namelijk op 15 jaar.

Op zich is de kwaliteit marmoleum voor alle varianten gelijk omdat het door 1 fabrikant gemaakt wordt. Onderscheid wordt gemaakt op basis van de dikte en die speelt weer een rol bij de duurzaamheid.

Afhankelijk van de gebruiksintensiteit van een ruimte en waarvoor men de ruimte gebruikt kan men kiezen voor een bepaalde dikte. De verschillende diktes zijn:

  • 2 mm voor de normale woontoepassing
  • 2,5 mm voor bijvoorbeeld een kantoorruimte met bureaustoelen met wielen
  • 3,2 mm voor zwaarder gebruik (wordt vaak toegepast in kantoren, sportscholen, ontvangstruimtes en ziekenhuizen).

Hoe onderhoud je marmoleum

Je kan marmoleum het beste stofzuigen en dweilen voor de standaard schoonmaak. Daarnaast zijn er ook speciale schoonmaak middelen verkrijgbaar voor periodiek onderhoud en heftige vlekken.

Sinds kort is marmoleum voorzien van een speciale onzichtbare toplaag die ervoor zorgt dat de kleuren mooier blijven en dat marmoleum nog beter bestand is tegen vuil.

Dit scheelt natuurlijk weer in de levensduur van het materiaal en de gemakkelijkheid waarmee je marmoleum kan onderhouden.

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 22 minuten geleden een offerte aangevraagd.X