Zelf vloerbedekking leggen | Ikknapmijnhuisop.nl

Zelf vloerbedekking leggen

zelf vloerbedikking leggen

Vloerbedekking is veel gebruikt in huis. Met name op de bovenverdieping van een woning ligt vaak vloerbedekking. Vloerbedekking kan je eventueel zelf leggen of het laten doen. in dit artikel leggen we je kort meer uit over vloerbedekking zelf leggen. Lees ook zelf tapijttegels leggen

In sommige gevallen zit het leggen van de vloerbedekking bij de prijs in als je vloerbedekking koopt. Vraag via deze site diverse aanbiedingen, meer informatie en prijzen op.

Zelf vloerbedekking leggen

Vloerbedekking zelf leggen is niet heel moeilijk en kan door de ervaren klusser best zelf gedaan worden. Wat heel belangrijk is is dat de ondergrond waar de vloerbedekking op komt te liggen volledig vlak is. Om te beginnen moet je dus eerst de ondergrond inspecteren op bulten en gaten. Gaten in de vloer moeten gevuld worden en bulten verwijderd. (kleine oneffenheden worden opgevangen door de ondervloer)

Wanneer de ondergrond goed vlak is kan je beginnen. We raden aan om om te werken met een aparte ondervloer of een ondervloer verwerkt in het tapijt. Door van een goede ondervloer gebruik te maken slijt het tapijt minder snel en heb je goede demping, isolatie en het voelt lekkerder aan.

Vloerbedekking inmeten 

Meet van alle ruimten de lengte en de breedte (oppervlak m2) van de kamer op en tel bij zowel de lengte als de breedte 10 cm op. zorg er altijd voor dat je voldoende vloerbedekking inkoopt van dezelfde rol (ivm snijverlies en kleurverschil)

Wanneer je vloerbedekking hebt uitgekozen met een patroon dat goed moet overlopen en aansluiten van de ene naar de andere baan, dan moet je ervoor zorgen dat u genoeg meters vloerbedekking heeft.

Vloerbedekking zelf leggen stappen

  • leg de vloerbedekking zo ver mogelijk over de vloer zodat het tapijt rondom in de ruimte opstaat tegen de wanden.
  • Sla de vloerbedekking langs een korte kant terug en breng langs de plint kit of dubbelzijdige tape aan en druk de vloerbedekking hierop vast.
  • Druk de vloerbedekking goed in de hoeken tussen de plint en vloer en snij de vloerbedekking op maat met een tapijtmes. Langs alle andere wanden herhaal je dit.
  • Plak nu de vloerbedekking over het gehele oppervlak: Snij met het tapijtmes eerst de vloerbedekking op maat. Sla vervolgens de helft van het tapijt terug breng de lijm of kit aan op de ondervloer en druk de vloerbedekking goed aan. Behandel vervolgens de andere helft van de vloerbedekking hetzelfde.
Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 7 minuten geleden een offerte aangevraagd.X