PVC Laminaat | Ikknapmijnhuisop.nl

PVC Laminaat

pvc laminaat kleuren

Doe geen concessies aan het uiterlijk van je nieuwe vloer. Wanneer je net je nieuwe woning hebt betrokken of je hebt besloten om na 10 jaar je huis- of slaapkamer te gaan verbouwen lopen de kosten al snel op.

Vaak moet je hierdoor concessie doen in de te kiezen materialen of kwaliteit. Helaas hebben dit soort keuzes ook vaak effect op het eindresultaat. En dat is nu net het punt waarop je geen concessies wilt doen.

Een onderdeel waar altijd een groot deel van het beschikbare budget in gaat zitten is de vloer. Veel mensen zouden graag een mooie houten of natuurstenen vloer willen hebben. Alleen zijn deze vloeren niet voor eenieders budget weggelegd.

Hierdoor moet je al snel kijken naar goedkopere alternatieven. Vloerbedekking, laminaat of zeil. Ik kan mij zo voorstellen dat je niet op zeil of vloerbedekking zit te wachten. Laminaat is dan de beste optie denken veel mensen. Maar waarschijnlijk hebben je dan nog nooit van laminaat op basis van PVC gehoord.

Alternatief? PVC laminaat.

PVC laminaat is een vrij onbekende soort vloer in vloerenland. Dit is erg jammer want het heeft eigenschappen waar geen enkele andere vloer tegen op kan. Doordat PVC laminaat is gemaakt van kunststof is het in veel verschillende soorten te gieten.

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een PVC vloer moet een echt voelbare houtnerf te krijgen. Hierdoor zijn PVC vloeren vaak niet van echt te onderscheiden. Maar ook de slijtvaste eigenschappen van PVC zijn een groot voordeel. Laminaat heeft een papieren print op het materiaal wat wordt beschermt door een soort laklaag. Hierdoor komen er vrij snel krassen op het laminaat (zeker op de goedkopere varianten) lees meer over trap bekleden PVC.

Een ander bijkomend voordeel is dat PVC ook uitermate geschikt is voor vloerverwarming. Door het gebruik van kunststof geleid de vloer de warmte voor een optimaal rendement.

Laminaat daarentegen heeft een isolerende werking waardoor u bij laminaat extra radiatoren moet plaatsen en een dure ondervloer aan dient te schaffen. Daarom is een vloer van PVC laminaat zeker het overwegen waard. Je zult er immers jaren plezier van hebben.

Vergelijk Gratis Vloerspecialisten
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit de regio!
Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 1 seconde geleden een offerte aangevraagd.X