Plafond witten tips | Ikknapmijnhuisop.nl

Plafond witten tips

plafond witten

Een plafond witten is een klus die niet leuk is, maar die eens in de zoveel tijd tóch moet worden uitgevoerd. De verf op het plafond verkleurt namelijk in de loop der tijd. Niets is zo lekker als een nieuw geschilderd plafond. In onderstaand artikel geven we je een paar plafond witten tips.

Heb je er geen zin in om met een stok boven je hoofd het plafond te witten en de volgende dag gigantische spierpijn te hebben, besteed je klus dan uit. Begin vandaag nog met het vergelijken van verschillende schildersoffertes uit de regio en zorg ervoor dat een vakman je plafond weer laat stralen.

Schilderwerk prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van schilders uit je regio!

Plafond witten tips

Deze tips kunnen je helpen bij het witten van je plafond. Deze tips gelden behalve voor het witten van je plafond ook voor het schilderen van je muur.

  • Goed materiaal gebruiken: Voor het schilderen van je plafond is het belangrijk dat je kwalitatief hoogwaardig materiaal gebruikt, ook voor je eigen gemak. Meestal gebruik je een kwast, een blokkwast en een verfroller met een lange steel. Voor de grote en rechte oppervlakten maak je gebruik van je roller met steel. Door de roller al eerder nat te maken en te bewaren in aluminium folie of een plastic zak, kan je de volgende dag meteen gaan verven.

  • Afdekken: zeker wanneer je in een bestaande ruimte, waar meubels in staan moet schilderen is het nodig om heel de kamer af te dekken met het folie. Bij de bouwmarkt kan je alle benodigdheden kopen, die tijdens het schilderen noodzakelijk zijn. Gebruik voldoende folie om te zorgen dat alles is afgedekt en dek secuur alles af.

  • Veilig werken: Bij een plafond schilderen werk je ‘boven je macht’, waardoor je de volgende dag bijna altijd spierpijn hebt. Lees je uitgebeid in en gebruik de juiste hulpmiddelen om veilig te kunnen werken. De trap waar je op staat gedurende het schilderen moet stevig en stabiel zijn, zodat je in opperste concentratie kunt schilderen. wanneer je genoeg ruimte hebt, is het aan te raden om een steiger neer te zetten.

  • Oneffenheden of beschadigingen in het plafond wegwerken: Beschadigingen zijn gemakkelijk weg te werken met plamuur of muurvuller. Deze middelen worden aangebracht met een plamuurmes. Zowel plamuur als muurvuller heeft de neiging om als het droog is, te krimpen. Vul daarom gaten of beschadigingen twee keer en laat het ondertussen goed drogen en uitharden, voordat je er een nieuwe laag opsmeert.

  • Goede kwaliteitsverf: goede verf van de bekende merken is duur. Maar je hebt er zeker gemak van. Deze verfsoorten dekken namelijk veel beter en blijft langer mooi.

  • Schilder het plafond in een keer: Neem je tijd om het plafond goed te schilderen. Per ruimte moet het namelijk in één keer geverfd worden, omdat er anders lelijke strepen zichtbaar worden in het schilderwerk.

  • Vlekken in het plafond: je kunt heel goed over vlekken heen schilderen zelfs met witte verf. Gebruik wel eerst een speciale grondverf om te zorgen dat de vlekken niet door de verf heen kunnen dringen.

Je schilder klus uitbesteden?

Heb je bovenstaande tips gelezen en wil je het toch liever door een vakman laten doen? Twijfel dan niet en ontvang via onderstaand formulier direct gratis en vrijblijvend prijzen voor je schilderklus bij bedrijven uit de omgeving.

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 29 minuten geleden een offerte aangevraagd.X