Plafond schilderen tips | Plafond schilderen kosten

Plafond schilderen tips

Plafond schilderen tips

Wij zullen hieronder wat tips geven voor het schilderen van het plafond. Gebruik hiervoor latex muurverf of witte muurverf op waterbasis. Het beste is om dezelfde verf te gebruiken, die al op het plafond zit. Zo hoef je geen oude verf te verwijderen etcetera. Weet je niet wat voor plafond jij hebt? Veeg dan met een natte vinger over het plafond. Heb je een witte vinger, dan heb je hoogstwaarschijnlijk te maken met een verf op waterbasis. Wil je dit klusje zelf niet klaren, vraag dan geheel vrijblijvend en gratis offertes aan door het formulier onderaan de pagina in te vullen.

Schilderwerk prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van schilders uit je regio!

Plafond schilderen – uitbesteden of zelf doen?

Je plafond schilderen kun je zelf doen of je kan het schilderwerk uitbesteden. Kijk voor meer informatie over het uitbesteden van de klus bij: Huis laten schilderen. De meeste mensen vinden dit een vervelend klusje, omdat je continue boven je hoofd aan het werk bent. Weet je niet precies wat je moet doen, besteed de klus dan gewoon uit en laat ons de beste offerte voor je uitzoeken. Wij doen dit gratis en vrijblijvend. 

Plafond schilderen – materiaal

Wat zijn de benodigdheden voor het schilderen van het plafond? Je hebt sowieso latex muurverf nodig, een verfbak, een anti-spat vachtroller, een rollerhouder, voorstrijkmiddel bij een witkalk of veegvast plafond, afdekfolie en afplaktape, plamuur en een steiger of stevige trap. Met deze benodigdheden kom je al een heel eind.

Plafond schilderen – voorbereiden 

Ook hier is een goed begin weer het halve werk. Met een goede voorbereiding zorg je ervoor dat de nieuwe verf goed hecht en je langer plezier hebt van het schilderwerk. Maak eerst de ruimte leeg of dek alles zorgvuldig af. Plak vervolgens oppervlaktes af, die niet geschilderd hoeven te worden. Haal de stroom eraf en demonteer de lampen en dop de elektriciteitsdraden af. Maak daarna het plafond schoon met ammonia of water en laat dit goed drogen. 

Plafond schilderen – het begin

Nadat je het plafond hebt laten drogen en alles is afgedekt, kan je eindelijk beginnen met schilderen. Verf eerst de hoeken en randen met een kwast en roller daarna met een anti-spat vachtroller het gehele plafond. Kijk of dat je niks bent vergeten en laat het plafond drogen. Na een paar uur kan je nog een laag aanbrengen voor het beste resultaat.

Plafond schilderen tips, informatie en prijzen opvragen

Is deze klus niets voor jou en besteed je hem liever uit, dan is dit zeker mogelijk. Vraag geheel vrijblijvend en gratis offertes aan door het onderstaande formulier in te vullen.

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 32 minuten geleden een offerte aangevraagd.X