Traprenovatie Laminaat | Laminaat overzettreden | ikknapmijnhuisop.nl

Trap bekleden met laminaat

Trap bekleden met laminaat

Er wordt veel gekozen voor een traprenovatie met laminaat. Dit komt omdat dit een goedkope optie is om je trap weer als nieuw te krijgen.

We vertellen je in dit artikel waar je rekening mee moet houden en leggen in korte stappen uit wat er gedaan moet worden.

Behalve dit geven we je de mogelijkheid om op je traprenovatie te besparen door middel van prijs vergelijk.

Trap renoveren met laminaat:

Een trap bekleden of renoveren met laminaat kun je verdelen in de volgende stappen die we verder zullen uitwerken. Let op dit kan alleen bij een ‘dichte trap’ zie foto.

 • Traptreden en stootborden tellen
 • Laminaat trapdelen kopen
 • Gereedschap en materiaal regelen
 • Traptreden opmeten
 • Traptreden op maat zagen
 • Laminaat traptreden leggen
 • Trapleuning opknappen of vernieuwen

Een trap bekleden met laminaat is een klus die de betere klusser zelf kan klaren. Wanneer je niet erg handig bent kun je de traprenovatie beter uitbesteden.

De traprenovatie laminaat prijzen zijn waarschijnlijk goedkoper dan je denkt en je krijgt ook nog eens garantie.

Traprenovatie prijzen vergelijken?
Bespaar tot wel 40% op de kosten!

Traptreden en stootborden tellen:

Hoeveel laminaat traptreden heb je nodig? Dit is eigenlijk gemakkelijk: Je telt gewoon het aantal rechte treden en het aantal treden met een draai en schrijft dit op. Vervolgens bekijk je hoeveel stootborden je nodig hebt. Stootborden zijn de rechtopstaande delen van tree naar tree.

Traprenovatie Tip: Bij de aanschaf van laminaat trapdelen is het slim om er een of twee extra te bestellen. (Let op of je de niet gebruikte delen kan terugbrengen)

Waar koop je laminaat trapdelen?

Je kunt laminaat trapdelen op verschillende plaatsen kopen. Je kunt naar je plaatselijke bouwmarkt gaan, naar een traprenovatie bedrijf of online kijken om je laminaat trapdelen te kopen.

Bij een bouwmarkt of specialist krijg je wel wat extra uitleg en kan je nog terecht met je vragen. Online gaat dat wat lastiger.

Trap renoveren met laminaat tip: Om wat op de kosten te besparen kan je natuurlijk ook eerst in de winkel oriënteren en vervolgens online de aankoop doen.

Welk gereedschap en materiaal heb je nodig?

Hier volgt een opsomming van gereedschap en materiaal die je nodig hebt bij een trap bekleden met laminaat:

 • Trapspin, om de treden op te meten.
 • Montagekit, om de treden vast te lijmen.
 • Kitpistool, om de naden en kieren te dichten.
 • Potlood en liniaal, om de treden af te tekenen en te nummeren.
 • Rolmaat, om in te meten.
 • Handzaag of decoupeerzaag, om de treden op maat te zagen.

Laminaat traptreden opmeten:

Voor een traprenovatie met laminaat begin je met het inmeten van de bestaande traptreden. Het is het gemakkelijkst om eerst alle treden in te meten en dan alles in een keer op maat te zagen.

Let op dat je goed controleert of je de treden goed hebt opgemeten (zodat je een eventuele meetfout niet herhaald). Ben je niet zeker van je zaak werk dan tree voor tree af.

Een traptrede opmeten doe je met behulp van een trapspin. Een trapspin is een handig gereedschap als het gaat om het opmeten van traptreden. Zonder trapspin is het bijna onbegonnen werk en duurt de traprenovatie nodig lang.

Hoe gebruik je een trapspin?

De trapspin moet in elkaar worden gezet volgens de bijgeleverde gebruiksaanwijzing. Let op de afstandhouders deze veranderd per soort overzettrede.

Wanneer je de trapspin in elkaar hebt gezet kun je beginnen met het opmeten en aftekenen van de overzettreden.

Het gebruik van een trapspin spreekt voor zich. Schroef de Trapspin vast op de bestaande trede en schuif de pennen uit naar de zijkanten en de hoeken.

Wanneer je dit hebt gedaan zet je de pennen vast en schroef je de trapspin weer los. Nu teken je met behulp van de trapspin de overzettrede af.

Hoe moet je een laminaat traptrede op maat zagen?

Wanneer de traptrede is afgetekend kun je beginnen met de traptrede op maat te zagen. Je kunt laminaat gemakkelijk zagen met een goede decoupeerzaag.

Zorg ervoor dat je de juiste zaagjes gebruikt, die speciaal voor het zagen van laminaat zijn gemaakt.

Pas op dat de toplaag niet gaat versplinteren. Je kunt het beste de trede vanaf de bovenzijde van het laminaat in te zagen en de tanden naar beneden gericht. Herhaal het bovenstaande totdat alle treden op maat zijn gezaagd.

Traprenovatie met laminaat tip: Nummer de op maat gezaagde traptreden overeenkomstig met het getal waar de trede moet komen. Zo weet je precies welke trede waar hoort.

Hoe lijm je de laminaat traptreden vast?

We zijn nu aangekomen bij lijmen van het laminaat op de trap. Het is aan te raden om van boven naar benden te werken. Op deze manier voorkom je dat je weer over je eigen werk heen moet lopen.

De laminaat traptreden kun je bevestigen met montagekit die je aanbrengt op de bestaande traptreden. Zorg ervoor dat de lijm goed verdeeld is over de trede.

Leg volgens de bijbehorende overzettrede op de plaats die is gelijmd en het duw het laminaat stevig aan. (Laat er eventueel een aantal boeken op rusten).

Wanneer de eerste trede is geplaatst en vast gelijmd ga je verder met het plaatsen van het stootbord.

Laminaat stootborden plaatsen:

Het stootbord bevestig je net als de traptreden met montagekit. Laat het stootbord doorschuiven tot achter het volgend te leggen overzettrede. Druk het stootbord goed aan. (ook hier geldt: zet er eventueel wat boeken tegen aan)

Wanneer alles geplaatst is en het werk klaar is moet je de trap ongeveer 24 uur met rust laten. Door dit te doen geef je de montagekit de kans om goed uit te harden. Vervolgens kun je de naden en kieren afdichten met kit.

Tip: De trap krijgt na een traprenovatie een geheel andere uitstraling dan voorheen, vervang of schilder eventueel ook de trapleuning, omdat deze vaak niet meer bij de vernieuwde trap past.

Laminaat traprenovatie voordelig uitbesteden:

Een traprenovatie met laminaat niet iets voor de gemiddelde klusser. Vandaar dat veel mensen dit toch liever uit handen geven.

Een traprenovatie hoeft ook niet veel te kosten. Veel bedrijven hanteren scherpe prijzen voor een traprenovatie met laminaat.

Door het onderstaand formulier in te vullen kun je informatie en prijzen van verschillende traprenovatie bedrijven vergelijken en er je voordeel meedoen. Vul het onderstaande formulier in en ontvang meteen bericht.

Interessant artikel?
 • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
 • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
 • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 6 minuten geleden een offerte aangevraagd.X