Waaruit bestaat laminaat | Kwaliteit laminaat

Wat is kwaliteit laminaat?

Kwaliteit laminaat lijkt op een houten vloer, maar het is geen echt houten vloer. Wat is het dan wel? Kwaliteit laminaat bestaat uit het volgende: De toplaag van kwaliteit laminaat is van kunststof met daaronder het decor geprint op een ‘fotolaag’.

Deze printmethode maakt het ook mogelijk dat er kwaliteit laminaatsoorten zijn met bijvoorbeeld een steen- of fantasie print in plaats van de gebruikelijke houten prints. De kern van kwaliteit laminaat is MDF of HDF allebei deze materialen worden voor de kernlaag gebruikt en bestaan beide uit samengeperst plaatmateriaal.

Verschil tussen mdf en hdf kern

MDF staat voor Medium Density Fiberboard de houtsnippers waaruit MDF bestaat zijn op een minder grote dichtheid samengeperst dan de houtsnippers in HDF. HDF staat voor High Density Fiberboard. Dit maakt dat laminaat met een HDF kern van hogere kwaliteit is dan laminaat met een MDF kern. Een goede laminaat kwaliteit heeft daarnaast nog een derde laag namelijk de onderkant, die uit hetzelfde materiaal bestaat als de toplaag.

Vergelijk Gratis Vloerspecialisten
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit de regio!

Waaruit bestaat Kwaliteit laminaat

1. Overlay

De overlay garandeert de slijtweerstand van de kwaliteit laminaatvloer. Dankzij de hoge transparantie blijft de onderliggende laag goed zichtbaar.

2. Decorlaag

De Decorlaag zorgt voor het aanzicht van het kwaliteit laminaat product. De decorlaag kan bijvoorbeeld een hout of een steen imitatie zijn.

3. HDF laag

De watervaste verlijmde HDF (high density fibreboard) geeft de stabiliteit en de structuur aan de vloer. De kwaliteit van de basisplaat is enorm bepalend voor de stabiliteit van de klikverbinding.

4. Onderlaag

Een stabiliserende onderlaag die een vochtwerende tegenzijde van de vloer vormt. Ze staat garant voor de rechtheid, stevigheid en kwaliteit van het kwaliteit laminaat.

De eigenschappen van kwaliteit laminaat

Kwaliteit laminaat is slijtvast, sterk, hygiënisch, bestand tegen de meeste vlekken, kleurecht en een laminaatvloer is eventueel makkelijk zelf te leggen. (laminaat leggen in stappen, laminaat repareren)

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 32 minuten geleden een offerte aangevraagd.X