Traprenovatie Laminaat | Ikknapmijnhuisop.nl

Traprenovatie Laminaat

Er wordt tegenwoordig nog veel gekozen voor een traprenovatie met laminaat. Dit komt omdat dit een voordelig en mooi materiaal is om je traprenovatie mee te laten uitvoeren.

We vertellen je in dit artikel over de voordelen van laminaat op de trap, wat de mogelijkheden zijn en geven je inzicht in de traprenovatie prijzen.

Behalve dit geven we je de mogelijkheid om op je traprenovatie te besparen door middel van een traprenovatie prijs vergelijk.

Voordelen Traprenovatie met Laminaat

Een HPL / CPL laminaat traprenovatie is de perfecte oplossing om je trap weer als nieuw te krijgen. Bij een traprenovatie met laminaat wordt er gewerkt met overzettreden.

Een laminaat traprenovatie kan zowel bij een open als een dichte trap worden uitgevoerd en kent vele voordelen en een paar nadelen:

  • Laminaat gaat er lang mee
  • Slijt- en stootvast (minder beschadigingen aan de trap
  • Laminaat traptreden met structuur zijn minder glad
  • Eenvoudig te onderhouden en schoon te maken
  • Bijna elke stijl is mogelijk (betonlook, houtlok, etc…)
  • Strak en modern uiterlijk of juist huiselijk en warm
  • De traprenovatie is zelf uit te voeren

Nadelen Traprenovatie Laminaat

Het materiaal HPL / CPL kent helaas ook enkele nadelen: Een traprenovatie met laminaat kan prijzig zijn en er is veel verschil in kwaliteit laminaat. Je doet er altijd goed aan om traprenovatie prijzen te vergelijken.

Bij het vergelijken van een traprenovatie prijs kijk je niet alleen naar de traprenovatie kosten, maar vergelijk je ook het soort materiaal wat er wordt gebruikt en of er garantie is.

Een traprenovatie met laminaat is een klus die de betere klusser zelf kan klaren. Wanneer je niet erg handig bent kun je de traprenovatie beter uitbesteden.

Traprenovatie prijzen vergelijken?
Bespaar tot wel 40% op de kosten!

Traprenovatie laminaat HPL / CPL:

Laminaat komt in veel verschillende materiaal soorten en verschilt vaak ook in kwaliteit. Omdat een trap intensief wordt gebruikt moet je bij een trap renovatie met laminaat kiezen voor de sterkste soort laminaat.

De sterkste variant laminaat is HPL / CPL wij adviseren dan ook om een trap renovatie met laminaat met deze variant uit te laten voeren (bij de meeste trap renovatie bedrijven die renoveren met laminaat is dit ook standaard het geval)

HPL / CPL is niet te vergelijken met goedkopere laminaatsoorten die worden gebruikt voor standaard budget vloeren. Wanneer de prijs van het materiaal voor je traprenovatie met laminaat hoger ligt is dat normaal.

Wat is het verschil tussen HPL en CPL laminaat?

HPL is de afkorting voor High Pressure Laminates. HPL laminaat wordt vervaargdigd in een lang productieproces en gemaakt onder hoge druk (High Pressure). Door dit proces wordt de toplaag van HPL dikker en sterker en is het materiaal geschikt voor een traprenovatie.

CPL is de afkorting voor Continous Pressure Laminates. CPL laminaat lijkt erg op HPL laminaat met eigenlijk als enige verschil dat de toplaag wat dunner is. Dat de toplaag wat dunner is wil niet zeggen dat het minder goed en slijtvast is, omdat de toplaag wel hard is.

In de praktijk zijn beide opties een gekozen voor een traprenovatie met laminaat en in de volksmond worden ze ook vaak samen genoemd.

Traprenovatie tip: Bij de aanschaf van materiaal voor je trap is het misschien een slim idee om materiaal voor 1 of twee treden extra te bestellen. Mocht er in de toekomst wat gebeuren dan kan je in iedergeval twee traptreden met hetzelfde materiaal herstellen.

Kan je laminaat op de trap leggen?

Zeker! Laminaat is net als PVC een uitstekend materiaal om te gebruiken voor een traprenovatie. Vanwege de slijtvastheid en het gemakkelijke onderhoud is een traprenovatie met laminaat een goede keuze. Ook qua verwerking is laminaat een goede optie, binnen een dag is je trap gerenoveerd zonder hak en breekwerk.

Overzettreden trap

Bij een traprenovatie met laminaat wordt er gewerkt met overzettreden. De laminaat traptreden worden vaak al vooraf ingemeten door een specialist en daarna op maat gemaakt.

De laminaat treden hoeven dan op locatie alleen nog maar geplaatst te worden. Dit scheelt een hoop afval en stof in huis. Een traprenovatie wordt doorgaans in een dag uitgevoerd.

Laminaat uitstraling

Met een laminaat kan je qua uiterlijk echt alle kanten op. De toplaag van laminaat is namelijk in allerlei kleuren verkrijgbaar. Tegenwoordig zien we een trend in betonlook, donkere traptreden zoals antraciet of zwart, marmerlook, houtlook en blauwstaal.

Je trap is vaak een blikvanger in huis en vanaf meerdere punten in huis te zien. Door de vele opties qua uitstraling kan je oude trap weer een eyecatcher worden.

Traprenovatie laminaat prijzen:

De prijzen voor traprenovatie verschillen vaak enorm en een goede deal is makkelijker te vinden dan je denkt. De kunst is om van tevoren meerdere traprenovatie bedrijven te vergelijken. Via onze site kan dat gratis en vrijblijvend. Wanneer je meer wilt lezen over de gemiddelde kosten voor een traprenovatie met laminaat klik dan op de link

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 26 minuten geleden een offerte aangevraagd.X