Traprenovatie Hout | Houten Trap Renoveren | ikknapmijnhuisop.nl

Houten trap renoveren

houten trap renoveren

Een houten trap renoveren is iets wat steeds meer mensen laten uitvoeren.

Traprenovatie hout is iets wat je eventueel zelf kan doen. Zeker als het gaat om wat simpelere werkzaamheden zoals schilderen of de trap opnieuw in de lak zetten.

Wanneer er delen van een houten trap moeten worden gerenoveerd dan raden we je aan om een traprenovatie expert in te huren.

Een houten trap renoveren kan op verschillende manieren. De manieren voor het renoveren van je houten trap bespreken we in dit artikel.

Wil je meer informatie en traprenovatie prijzen opvragen van trapspecialisten uit je regio? Dan kan dat gratis en vrijblijvend via onze site:

Traprenovatie prijzen vergelijken?
Bespaar tot wel 40% op de kosten!

Wat zijn de mogelijkheden voor een traprenovatie hout?

De mogelijkheden van een houten trap renoveren. Je oude houten trap kan binnen no time een andere uitstraling krijgen of geheel vernieuwd worden. Zoals we al hebben gezegd zijn de mogelijkheden voor om een houten trap te renoveren als volgt:

  • Je houten trap schuren en schilderen
  • Overzettreden laten plaatsen
  • Delen van je trap vervangen 

Een houten trap schuren en schilderen of lakken:

Het renoveren van je houten trap door hem te schuren en te schilderen kan een indrukwekkend resultaat opleveren. Stel je voor je hebt niet een versleten bruine trap, maar na het schuren en schilderen van de trap krijg je er een stralende witte trap voor terug.

Door je trap te schuren en te schilderen creëer je talloze mogelijkheden om je interieur een totaal andere uitstraling te geven. Lees ook het artikel: Trap schilderen hier vind je informatie over hoe je dit kan aanpakken en wat de bijbehorende kosten zijn.

Behalve dat je de trap kan schilderen kan de trap natuurlijk ook weer vers in de olie of lak zetten. Je dan je trap schuren en vervolgens de trapdelen behandelen met olie, lak of beidde. Ook hiermee kun je alle kanten op qua keur. Wanner je klaar bent is je houten trap weer als nieuw.

Een traprenovatie met houten overzettreden:

Een veel gebruikte manier van traprenovatie is renoveren met het gebruik van op maat gezaagde overzettreden. Het is een precieze klus die vaak wordt uitbesteedt aan een professional.

Vaak zijn de overzettreden van laminaat maar je hebt ze ook met een mooie toplaag van eikenhout. De overzettreden van eiken hout hebben vaak de voorkeur als er een houten gerenoveerd wordt. Je behoudt hiermee de ‘look en feel’ van de trap.

Als je eenmaal aan een echte houten trap gewend bent dan ruil je hem waarschijnlijk liever niet om voor een exemplaar van laminaat.

Er zijn opties genoeg als het gaat om overtreden van echt hout. Alleen al de verschillende houtsoorten waar je uit kunt kiezen.

De meest gebruikte houtsoort is eikenhout, maar je kunt ook kiezen uit: bessen, mahonie, noten en essen. Elk van deze houtsoorten heeft weer een eigen prijs. 

Eikenhout is niet heel duur en ontzettend mooi vandaar dat hier het meest voor wordt gekozen.

Houten trapdelen vervangen:

Je kunt er ook voor kiezen om bepaalde trapdelen te vervangen zoals de trapleuning, de trapwangen, stootborden of losse treden.

De reden voor het vervangen van trapdelen kunnen zijn: het rotten of af zijn van een gedeelte van de trap, een andere uitstraling creëren of veiligheid.

Wanneer je dragende delen vervangt van een trap of moet repareren dan raden we je aan te overleggen met een trapspecialist. 

Trap renoveren uitbesteden:

Wanneer je twijfelt of je zelf aan de slag wilt of een houten traprenovatie wilt uitbesteden is het handig om alvast wat traprenovatie hout prijzen op te vragen bij bedrijven uit de regio.

Door bedrijven uit de regio te vergelijken kun je flink besparen op je traprenovatie kosten. Vul het formulier in en ontvang meteen bericht!

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 10 minuten geleden een offerte aangevraagd.X