Ecologisch laminaat | Laminaatvloer | PEFC-Label hout

Ecologisch laminaat

Ecologisch laminaat goed voor milieu

Om een kamer in je huis op te knappen, kun je de huidige vloer vervangen voor een laminaat vloer. Een laminaatvloer leggen is gemakkelijk gerealiseerd, goed te onderhouden en geeft een strakke uitstraling. Laminaat met vloerverwarming kan tegenwoordig ook heel goed kijk voor tips in dit artikel: Laminaat leggen met vloerverwarming

Hout is zeer schaars dat weet bijna iedereen, het is alleen jammer dat niet iedereen hier rekening mee houdt. Gelukkig is duurzaam wonen een trend aan het worden, want wie begaan is met de natuur en bebossing ziet met lede ogen de vernieling van het regenwoud aan. Wist je dat er verschillende bedrijven op een ecologisch verantwoorde manier houten vloeren produceren en zo de natuur zelfs een beetje helpen?

Het hart van deze laminaat vloeren bestaat uit een HDF kern (High Density Fibreboard) dat bestaat uit samengeperste houtvezels. (Kenmerken van een laminaatvloer)

PEFC Keurmerk  op laminaat:

Het hout dat wordt gebruikt voor de kern van dit laminaat is ontgonnen uit bossen met een PEFC keurmerk. Het keurmerk PEFC staat garant voor duurzaam en milieuvriendelijk beheerde bossen.

Door een verstandig onderhoud en ontginning van het bos zorgt PEFC ervoor dat de toekomst van de bossen onder dit label gewaarborgd wordt. Erkende en onafhankelijke instellingen controleren wanneer, hoeveel en welke bomen er moeten ontgonnen worden om het voortbestaan van het bos te garanderen.

De basisplaat van een ecologische laminaat vloer bestaat dus uit hernieuwbare grondstoffen die op een ecologisch verantwoorde wijze worden beheerd. Naast de onderhoudsvriendelijkheid en de oerdegelijke kwaliteit laminaat, gaat bijvoorbeeld het bedrijf Quick-Step® er prat op dat ze een uitzonderlijk natuurlijke uitstraling heeft.

Oppervlaktestructuren onder de naam Natural Authentic en het handgeschraapte effect van de Country Surface liggen aan de basis van een nieuwe generatie laminaatvloeren die haast niet meer te onderscheiden zijn van de massieve houten vloeren, maar wel liever zijn voor de natuur. Met Quick-Step® kun je dus op een milieuvriendelijke manier echt uitziende vloeren kopen zonder dat daarom kostbare en zeldzame bomen moeten sneuvelen.

Vergelijk Gratis Vloerspecialisten
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit de regio!
Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 32 minuten geleden een offerte aangevraagd.X