Open trap | Ikknapmijnhuisop.nl

Open trap

Voordelen open trap, open trap renovatie

Je bent aan het verbouwen en moet binnenkort de keus gaan maken wat voor soort trap het gaat worden. Naast dat er diverse soorten trappen zijn, is een trap ook geen onderdeel in het huis wat je snel zult vervangen door een geheel nieuw exemplaar. Het is dus belangrijk om voor jezelf de tijd te nemen om de goede keuze te kunnen maken.

Soorten trappen

De vier meest voorkomende soorten trappen zijn; de open trap, de spiltrap, de wenteltrap en de steektrap. De open trap wordt meestal in huizen gebruikt waar de trap in de woonkamer is geplaatst. De spiltrap loopt spiraalvormig omhoog langs een ‘spil’. De spiltrap wordt ook vaak in huizen gebruikt waar de trap in de woonkamer is geplaatst, alleen neemt de spiltrap minder plaats in beslag dan een open trap. De wenteltrap is óók een trap die spiraalvorming omhoog loopt, maar in het midden is deze trap open. De steektrap is een rechte trap en deze trapsoort komt het meest voor en wil je een nieuwe trap aanschaffen, dan is de ‘steektrap’ de goedkoopste optie .

Open trap voordelen

De voordelen van een open trap zijn onder andere dat je ruimte zult besparen, omdat de trap rondloopt en voor de rest open is. Verder zorgt een open trap voor een ruimtelijk gevoel en veel licht. Daarom wordt deze trapsoort vaak gebruikt in woonkamers. Doordat het een ‘open trap’ is, loopt deze trapsoort naadloos over in je woonkamer. Je kunt heel je huiskamer hebben opgeknapt, maar als je trap versleten is, zal dit altijd opvallen.

Mocht je een open trap willen opknappen of geheel renoveren, dan is het raadzaam om hiervoor een vakman in te schakelen, aangezien een open trap een prominente plek inneemt in je woonkamer en deze klus secuur en goed moet gebeuren. Ben je echter zelf handig, dan is dit uiteraard ook een goede optie.

Prijzen vergelijken open trap plaatsen

Wil je graag weten wat de traprenovatie prijs is voor het laten maken en plaatsen van een open trap? Vul onderstaand formulier in en bedrijven kunnen je aan de hand van deze aanvraag gratis en vrijblijvend offertes toesturen. Zo kun je in één oogopslag zien wat de beste offerte is.

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 31 minuten geleden een offerte aangevraagd.X