Radiator schilderen | Radiator spuiten | Radiator opknappen

Radiator schilderen

hoe moet je een radiator schilderen

Is je radiator toe aan een schilderbeurt? Je bent niet de enige. Na loop van tijd is het nodig om de radiator te schilderen.

De reden kan zijn dat de radiator is verkleurd, beschadigd of dat een andere kleur gewoon beter in je interieur past. 

Door een radiator goed te schilderen of spuiten wordt hij weer als nieuw. 

In dit artikel geven we je informatie over het schilderen of spuiten van je radiator. Ook krijg je inzicht in de kosten wanneer je het uitbesteed aan een schilder.

Schilderwerk prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van schilders uit je regio!

Radiator schilderen:

Je kunt je radiator in alle kleuren schilderen. De meest gekozen kleur is nog altijd wit. Er zijn verschillende soorten radiatoren. De meest bekende is de geribbelde.

Meer trendy radiatoren zijn vlak afgewerkt. De vlakke radiatoren zijn gemakkelijk te schilderen met een roller. Wanneer je een radiator hebt met ribbels moet je met roller en een kwast aan de slag.

Wat kost het schilderen van een radiator?

Het laten schilderen van een radiator hoeft niet veel te kosten. De tarieven die een schilder hanteert voor het schilderen van een radiator variëren van € 17,50 tot € 50,00. Liever zelf aan de slag? Lees dan verder.

Aantal keer schilderen:Soort radiator:Prijs:
 1x radiatorverf aanbrengenPaneelradiator of vlakke radiatorm2€ 17,50
 Ledenradiator of kolomradiatorm2€ 27,50
 2x radiatorverf aanbrengen Paneelradiator of vlakke radiatorm2€ 30,00
 Ledenradiator of kolomradiatorm2€ 50,00

Het beste en mooiste resultaat krijg je als je de radiatoren laat spuiten of het laat schilderen door een professional. 

Radiator voorbereiden:

Voordat je begint met een radiator verven, is het raadzaam om alles goed af te dekken met folie en zorgvuldig af te plakken.

Maak de radiator hierna goed schoon met ammonia en water. Schuur daarna de eventuele beschadigingen of roestplekken en behandel ze met een primer.

Ook kun je beschadigingen behandelen met plamuur, die geschikt is voor metaal. Schuur de radiator hierna nogmaals lichtjes op en maak de radiator weer schoon met ammonia. Laat dit even drogen en begin hierna met het schilderen of spuiten.

Schilderen van de radiator:

Je hebt voor het schilderen een klein rollertje en kwasten van verschillende groottes nodig. Zo kun je overal goed bij en de radiator goed in de verf zetten.

Heb je de radiator geverfd, laat hem dan even drogen en bekijk na een paar uur of De verf goed heeft gedekt. Is dit niet het geval dan kan je nog een laag aanbrengen. Vergeet dan niet eerst even lichtjes te schuren.

Gebruik altijd hitte-bestendige verf, omdat de verf door de hitte anders kan gaan bladderen of verkleuren. Deze verf is in bouwmarkten en verfspeciaalzaken verkrijgbaar.

Spuiten van de radiator:

Bij het spuiten van een radiator is het van groot belang dat je de spuitbus niet te dichtbij houdt. Dit staat aangegeven op de gebruiksaanwijzing.

Spuit de radiator niet in één keer om druipers te voorkomen. Schuur de radiator tussen het spuiten van meerdere lagen nogmaals lichtjes op, dit zorgt voor een nóg mooier en gladder eindresultaat. 

Na het schilderen of spuiten:

Maak de ruimte na het schilderen meteen schoon. Trek de tape voorzichtig los en verwijder voorzichtig kleine verfrestjes. Doe de roller in een plastic zakje of aluminium folie, de kwast kun je schoonmaken met terpentine en hem vervolgens ook bewaren in een zakje of aluminiumfolie.

Zie je de volgende dag nog een plekje, dan kan je dit eenvoudig bijwerken met de roller of het kwastje. Ga geen grote oppervlakten van de radiator opnieuw schilderen om kleurverschil te voorkomen.

Radiator schilderen prijzen vergelijken:

Wil je scherpe prijzen ontvangen voor het laten schilderen van je radiatoren in huis? Vraag dan via ons diverse offertes op bij schilders uit de regio en vergelijk!

Door onderstaand formulier in te vullen, heb je snel duidelijkheid en kun je de klus voor de juiste prijs uitbesteden.

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 26 minuten geleden een offerte aangevraagd.X