Voordeur

Voordeur, met de deur in huis!

voordeur

Een voordeur bepaalt grotendeels het uiterlijk van je woning. Veel mensen staan er niet bij stil, maar een voordeur is gezichtsbepalend voor het uiterlijk van je woning. Ook al zie je er van binnenuit niet veel van, een voordeur geeft je huis een unieke uitstraling. Zelfs als je in een rijtjeshuis woont en iedere woning op elkaar lijkt kun je, je huis eruit laten springen en op laten vallen door de keuze van een mooie deur.

Voordeur

Deuren, zowel voordeur, achterdeur als de binnendeuren, zijn de belangrijkste sfeermakers van je woning. De vormgeving en kleur van de deuren van je huis zijn belangrijk en moeten natuurlijk wel aansluiten bij de unieke uitstraling en het karakter van je huis. Met name als je dus een tussenwoning bezit is de keuze van een opvallende voordeur de perfecte manier om je (en natuurlijk je woning) te onderscheiden van alle andere woningen in je straat.

Onderscheiden met een voordeur:

Bezit je een vrijstaande woning dan hoef je, je in eerste instantie niet te onderscheiden van andere huizen in je de directe omgeving. Maar uiteraard is ook hier een goede voordeur erg belangrijk, denk bijvoorbeeld niet alleen aan de uitstraling maar ook aan de veiligheid. Een voordeur met veiligheidssloten zijn hier natuurlijk extra op zijn plaats. Je kunt bij een vrijstaande woning kiezen om ook hier de voordeur extra op te laten vallen door kleur of vormgeving. Maar bij een dergelijk huis is het vaak ook mooi om de voordeur mooi samen te laten komen met de tuin door bijvoorbeeld te kiezen voor een groene of bruine kleur.

Kunststof voordeur of houten voordeur:

De twee meest gekozen voordeuren zijn de kunststof voordeur of de houten deur. Een kunststof deur is tegenwoordig verkrijgbaar in tientallen verscheidene ontwerpen, kies bijvoorbeeld een moderne of kIassieke voordeur. De voordelen van een kunststof voordeur zijn onder andere de duurzaamheid (deze voordeuren hebben een lange levensduur) en energiebesparing (deze deuren zijn namelijk goed isolerend). Daarnaast zijn deze voordeuren, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, juist gemakkelijk te schilderen. Houten voordeuren komen tegenwoordig het meest voor bij vrijstaande woningen omdat deze deuren het beste passen bij de omgeving (de tuin) en de stijl van de woning. Een houten deur geeft een natuurlijke en klassieke sfeer maar heeft wel een aantal nadelen. Het onderhoud bijvoorbeeld, vergt iets meer werk.

Zie ook de volgende artikelen: Ecosy kozijn plaatsen, gebruik maken van schuifdeurenopenslaande deuren 

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 34 minuten geleden een offerte aangevraagd.X