Schuifdeursysteem | Toepassingen schuifdeursystemen

Schuifdeursysteem voor in huis

Schuifdeursysteem voor in huis

Een schuifdeursysteem is ideaal om je huis op te knappen denk bijvoorbeeld aan het maken van een en-suite kamer. Dit is een nieuwe trend in de woonkamer. Je verdeelt als het ware je woonkamer in twee delen.Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een woon- en eetgedeelte, maar ook voor een woongedeelte en een apart speel gedeelte voor de kinderen. En wat dacht je van bijvoorbeeld een inloopkast in je slaapkamer.

Een andere hippe trend is een badkamer en-suite aan je slaapkamer. Daarnaast is een schuifdeursysteem ook handig om je pantry of voorraadkast makkelijk toegankelijk te maken. En waar veel mensen niet aan denken, schuifdeuren zijn ideaal voor het inrichten van een woonboot: zo kunt je op een snelle en eenvoudige manier de boot in verschillende ruimtes verdelen. Het grote voordeel van een schuifdeur is dat je hiermee enorm veel ruimte bespaart in de toch al niet te grote leefruimte van de boot.

Hoe monteer je een schuifdeursysteem?

Bent je niet al te handig maar wil je toch zelf het schuifdeursysteem plaatsen? Kies dan voor een schuifdeursysteem dat bestaat uit voorgemonteerde houten wandelementen waar je de deur zo in kunt schuiven. Verder is dit soort schuifdeur systeem voorzien van een bovendorpel waarin een stevige rail met stoppers en hangers is gemonteerd. Sommige schuifdeur systemen zijn voorzien van een ‘klik’-systeem, het kozijn heeft dan voorgeboorde gaten voor bevestiging op de vloer, wanden en het plafond. Dat maakt het monteren van dit schuifdeursysteem zeer eenvoudig. Het gehele systeem is gemaakt van FSC hardhout, hierdoor zijn aanpassingen eenvoudig te maken. Tevens zijn er handige aanheelsets leverbaar voor het opvullen van de ruimte tussen de aansluitende wanden en het plafond. Een aanheel set sluit altijd volledig aan op het schuifdeursysteem. Op deze manier zijn bepaalde schuifdeursystemen binnen 20 minuten te monteren en te plaatsen door het gebruik van een speciaal ‘klik’systeem.

Afwerking van het schuifdeursysteem

Na het plaatsen van de schuifdeuren hoef je alleen nog de wanden af te werken. Dit kun je doen met bijvoorbeeld gipsplaten, MDF of multiplex. Vervolgens monteer je de deuren aan de runners in de rails. Wel moet je dan nog even het geheel goed afstellen. In de rails zijn ook stoppers opgenomen zodat de deuren in de eindstand blijven staan en door een kleine beweging weer kunnen schuiven. Het voordeel van een schuifdeursysteem is dat de vloer onder de deuren vlak kan blijven, er hoeft geen strip of ander profiel geplaatst te worden. Daardoor kun je de vloerbedekking of het parket in de verschillende ruimten mooi door laten lopen. Uiteraard zijn schuifdeuren ook perfect te combineren met diverse stijlen binnendeuren.

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 10 minuten geleden een offerte aangevraagd.X